30. joulukuuta 2012

Suklaapiirakka eli mokkapalat



Joululeivontakurssilla tehtiin lasten kanssa suklaapiirakkaa eli mokkapaloja. Itse olen näihin ihan superkyllästynyt, sillä osteltiin mokkapaloja ala-asteen pullavälkillä ihan tosi liikaa, mut lapsosiin nää näyttää silti uppoavan.. Ohjeen otin Korundilta Secret Wardrobe -blogista.

Pohja:
5 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta (tummaa, tässä Van Houten)
3 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
2 dl maitoa
200g voita
4 dl sokeria
3 kananmunaa

kuorrutus:
400g tomusokeria
3 rkl kaakaojauhetta (tummaa)
3 rkl vaniljasokeria
1 dl kaakaota (maito 1dl + 2 rkl kaakaojauhetta) / vahvaa kahvia / muuta nestettä
65g voita
+ strösseleitä, nonparelleja


1. Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri kulhossa.
2. Kiehauta maito ja voi kattilassa. Jäähdyttele suunnilleen kädenlämpöiseksi.
3. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Vatkaa joukkoon vuorotellen maito-voiseosta sekä jauhoseosta.


4. Kaada taikina pellille, jossa on leivinpaperi. Paista 200°C uunissa noin 20-30 minuuttia. Anna pohjan  jäähtyä ennen kuorruttamista.
5. Kuorrute: Mittaa (1 dl) kaakao / kahvia / muu neste, voi ja vaniljasokeri kattilaan ja kiehauta seos. Sekoita tomusokeri ja kaakaojauhe syvällä lautasella sekaisin ja vatkaa kattilaan kahvi-voiseoksen joukkoon. Sekoita, kunnes kuorrute on sileää. Levitä kuorrute esimerkiksi nuolijalla jäähtyneen piirakkapohjan päälle. Koristele nonparelleilla ja strösseleillä. Anna kuorrutteen jähmettyä.





©2012 • Taikakaulin

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Niin tylsä kuin onkin, niin takuuvarmasti maistuva tarjottava! :) Hyvää uutta vuotta!

Murska kirjoitti...

Onnellista uutta vuotta! Täytyy kyllä sanoa, että blogisi on niiiin ihana. Mahtavia reseptejä on niin paljon ja lisäksi tykkään kun kirjoitat usein kunnon stoorit ja kommentit niistä. Vaikka olen ties kuinka monesti täällä sekkaillut, niin usein tuohon alarivistöön putkahtaa jokin uusi resepti mitä en vielä ole nähnyt ja lähden taas uusille kierroksille blogissasi. :) Toivottavasti jatkat aktiivista leivontaa ja bloggausta vielä piiiiiitkään! :D

Krike kirjoitti...

@ Nuori Emäntä: kiitos paljon ja oikein mukavaa uutta vuotta sinullekin! :)

@ Murska: voi apuaa, kiitti ihan hurjasti ihanasta kommentistasi!! Joo tosiaan aika meinaa kyllä vähän tiukilla olla, mut en mä bloggausta silti lopeta. :-)