25. joulukuuta 2012

Piparkakkurasiat M&M's-karkeillaTänä vuonna äiti, iskä, sisko ja naapurit saivat tällaiset piparirasiat lahjaksi, sillä joulu vaan pääsi yllättämään mut enkä ehtinyt enää tehdä tai oikeastaan ostaakaan mitään lahjoja. Siskolle tosin annoin vähän kosmetiikkaa paperiin käärittynä, mutta muuten en kenellekään yhtään mitään. Tuntuu hassulta, kun tykkään nimeonmaan just antaa lahjoja..

Jo viime vuonna katselin Sitruunamarengin piparkakkurasioita, ja nyt tänä vuonna kun myös Kinuskikissa julkaisi oman versionsa, päätin minäkin kokeilla. 

Kivaa joulunaikaa vielä kaikille!


Tarvitset:
Piparkakkutaikinaa (määrä riippuu siitä, kuinka paljon rasioita haluat tehdä)
valkosuklaata / pikeeriä / sokerikuorrutetta (kaupan)
nonparelleja
mantelilastuja
M&M's-karkkeja


1. Valmista piparkakkutaikina etukäteen (vähintään edellispäivänä) ja anna olla jääkaapissa. Myös valmistaikinaa pakastealtaasta voi toki käyttää.
2. Kauli taikina levyksi jauhotetulla alustalla. Ota siitä isolla pyöreällä muotilla pala, tipauta voideltuun muffinivuokaan ja siloita. Aseta taikinakupin päälle folio ja laita se täyteen linssejä, riisejä tms.3. Ota pyöreällä, muffinssipellin aukon/suun kokoisella muotilla (esim. lasilla) ympyrä kanneksi rasialle. Tee niin monta rasiaa ja kantta kuin vain tarvitset - yhdessä muffinssipellissä on yleensä 12 muffinssikoloa. Paista 200°C noin 6-10 minuuttia. Ota puolessa välissä paistoa foliokupit linsseineen/riiseineen pois ja jatka paistamista. Anna pipareiden jäähtyä paiston jälkeen.
4. Koristele haluamallasi tavalla nonparelleilla, mantelilastuilla jne. Anna koristeluiden kuivua. Täytä rasiat esimerkiksi M&M's-karkeilla ja paketoi sellofaaniin, jos annat rasian lahjaksi.

©2012 • Taikakaulin

4 kommenttia:

Jenni kirjoitti...

Sä sait onnistumaan :O Mä kans yritin tehdä kavereille lahjoiksi Kinuskikissan ohjeilla, mutta ei tullu mitään vaan rasiat eivät tahtoneet irrota vuoista vaikka kuinka voitelin ja vaikka pohja irtosi loppujen lopuksi hyvin, en saanut piparirasioita millään irti ehjinä koska reunat kovettuivat kiinni... mutta taidanpa yrittää vielä kerran uudelleen, kun säkin onnistuit :)

Taikakaulin kirjoitti...

Kannattaa kokeilla uudestaan! Mulla nää onnistui ainakin aika helposti, annoin paiston jälkeen jäähtyä siinä muffinssipellillä jonkun 5 min ja silleen sen piparirasian sisäpuolelta nostin kynsillä vuoasta ylös. :D

Anonyymi kirjoitti...

Nami nami olet herkullinen tyttö!!

t. et arvaa kuka

Taikakaulin kirjoitti...

jees kiitti rebe ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...