24. syyskuuta 2012

Haarukointi


Arvatkaa mitä oon tehnyt viimeiset neljä tuntia!? Haarukoinnut huomisen matematiikan kokeen takia! Jota kuinkin viikko sitten matikan tunnilla jouduin vähän pettymään, kun opettaja kertoi tunnin aiheen olevan haarukointi. Ajattelin aluksi, että jeee, matikan tunnilla voikin olla melkein yhtä kivaa kuin keittiössä. Mutta ei. Matemaattisen haarukoinnin idea on kyllä tavallaan sama kuin keittiöhaarukoinnin: tökit sillä kömpelöllä haarukalla muutaman kerran lautasen reunaa ennen kuin se tottelematon herne jää kiinni. Matematiikan haarukoinnissa "pyydystetään" nollakoht(i)a - lasketaan ensimmäiseksi muutama kerta hutiin, kunnes se kovin kaivattu nollakohdan likiarvo on hommailtu käsiin. Siis varsin hidasta ja tylsää.

Tiedän, että pääsen kyseisestä matikan kurssista läpi, mutta jotta saisin kurssin suoritettua vähän paremmin kuin vain läpi, lähden ensin lusikoimaan mysliä ja jogurttia nassuun ja sitten haarukoimaan.  (;

Ihanaa syksyä kaikilleee!

©2012 • Taikakaulin

2 kommenttia:

Repsu kirjoitti...

tota miks mä en oo koskaan kuullu haarukoinnista, vaikka kirjotin pitkän matikan ja näin :D anyways, onnee kokeesee!

Taikakaulin kirjoitti...

Ehkä haarukoinnille on pitkässä joku hienompi ilmaus (; kiitokset onnentoivotuksista, koe on nyt ohi ja kai se ihan kohtalaisesti meni..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...