15. syyskuuta 2012

Omena-murumuffinssit




Muutamassa blogissa oon nähnyt hauskoja omppu-murumuffinsseja - viimeisimpänä Pullan paikan Lintsin loihtimana. Heti kun ne näin, olin jo melkein karamellisoimassa omenoita keittiössä kera silloin keskeneräisen opinto-ohjauksen portfolion, jota mun oli ihan alun perin tarkoitus tehdä ja jonka lopulta kuitenkin sain valmiiksi siinä näitä muffinsseja mussuttaessa.

Meillä on kotona jättimäinen korillinen omppuja, jotka äiti oli käynyt keräämässä meidän ystävällisiltä kesämökkinaapureiltamme. Se jättimäinen omppukori on meidän verannalla, josta on muuten aamuisinkin sika kiireessa niin kätevää napata omena jos toinenkin kouluun evääksi!

Noiden yllä olevien kuvien taustalla on yksi ihan mun lempparihuiveista. Ostin sen Wienin matkalta viime joululomalla ja mä vaan niin pidän siitä.


Tarvitset: (noin 25 kpl)
6 dl kotimaisia omppuja kuutioina
2 rkl voita
1 rkl fariinisokeria (sellanen kivikova käy mainiosti!)
2 tl kanelia

taikinaan:
7 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 dl rypsiöljyä
3 dl bulgarialaista jogurttia (mulla 1 prk maustamatonta tuorejuustoa + 1 dl A+ -jogurttia)
2 munaa

muruseokseen:
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaurahiutaleita
1 dl fariinisokeria
0,5 dl sokeria
2 tl kanelia
4 rkl voita, huoneenlämpöinen

koristeluun:
kuorisuikaleita omenasta


1. Pilko omput kuutioiksi. Mittaa pannuun voi, fariinisokeri ja kaneli. Kun voi ja sokeri ovat lämmenneet ja hieman sulaneet, lisää omppukuutiot. Karamellisoi noin 5 minuuttia ja anna jäähtyä.




2. Sekoita taikinan vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe ja ruokasooda keskenään. Sekoita toisessa astiassa rypsiöljy, jogurtti ja munat. Yhdistä sitten märät ja kuivat ainekset muutaman kerran pyöräyttäen. Lisää sitten omppukuutiot ja karamelliliemi pannusta. Sekoita. Jaa muffinivuokiin.


3. Nypi muruseoksen ainekset keskenään ja ripottele muffinssien päälle. Paista hieman vajaassa 200 °C noin 35 minuuttia. Kokeile hammastikulla, että ovat kypsiä. Älä kuitenkaan paista näitä liian kuiviksi.




Peeäs Ihan mahtavaa, että teitä lukijoitakin on jo 50! :-)

©2012 • Taikakaulin

5 kommenttia:

Aino kirjoitti...

Mmm, näyttääpä hyvältä :) Iteki tein eilen omppumuffineja, koska meiltäkin niitä omenia tulee aika paljon naapureilta :D Mä tein kyllä ihan erilaisella reseptillä, ja voisin ehk kokeilla seuraavaks noita :)

pienileipuritytto.blogspot.com

Anonyymi kirjoitti...

Apua miten hyviä! Voi äly!

Krike kirjoitti...

@ Pieni leipurityttö: Kiitoksia paljon! Kävin blogissasi, ja hyvältä näyttää! :)

@ Ano: Haha kiitos äiti :-D

Minka kirjoitti...

Oi nam! Nää näyttää superhyviltä :-)

Krike kirjoitti...

Kieltämättä nämä olivat tosi herkullisia - varmaan parhaiten onnistuneimpia muffineita, mitä olen tehnyt! :-)