8. syyskuuta 2012

Saksa-kakku

Mun paras kaveri lähtee ihan kohta vuodeksi Saksaan vaihtoon, ja hänen äitinsä pyysi Saksa-aiheista yllätyskakkua. Yllätyksen ylläpitämiseksi kaverini äiti oli kieltänyt kaveriani tekemästä kakkua, ja tullessani ovesta sisään kakkukupu sylissäni oli kaverin ilme ehkä vähän hämmentynyt. :-D

Vaikka lopputulokseen olin minäkin aika tyytyväinen, olivat suunnitelmat kuitenkin vähän toisenlaiset. Ajatuksissa oli tehdä Saksan lipun väriset kakkupohjat, mutta ainakaan minä en siinä onnistunut - ne littanat, kuivat kakkupohjat pääsevät pikemmin cake popseihin. Mulle oli ilmiselvää, että suklaakuorrute onnistuu samalla lailla valkosuklaasta kuin tumma- tai maitosuklaastakin, vaan eipä onnistunut. Oliko mulla kerma liian kuumaa vai kylmää, oliko suklaa liian kuumaa vai kylmää.. En tiedä, mikä kuorrutteessa pieleen meni, mutta tuloksena oli pikemminkin marsipaania muistuttava tönkkö massa, jonka lastalla painelin kakun pintaan.

Nyt jälkiviisaana tiedän, että kakun väliin voi laittaa ainakin tuplaverroin lakkaa. Minä maistoin lakan kakusta, kun tiesin sitä siellä olevan, mutta valkosuklaamousse oli siitä huolimatta tosi dominoiva.

Kakun lisäksi läksiäisissa oli tarjolla kaverini tekemät ihana mutakakku, rieskoja, liha-vihannesgrillitikkuja, uunivihanneksia, sienitäytteisiä tomaatteja, suklaamarenkeja ja muun muassa omppupiirakka, sellanen siisti kannellinen, you know. Kaikki oli tosi hyviä, kiitos!

Kivaa ja turvallista vaihto-oppilasvuotta ystäväiseni, tulee niin ikävä!


Tarvitset:
6 kananmunan Nopea kakkupohja

kostutukseen:
n. 2 dl maito + 2 tl vaniljasokeria

täytteeseen:
4 dl vispikermaa
1 prk (200g) maustamatonta tuorejuustoa
200g valkosuklaata
300g hilloja (lakkoja / suomuuraimia) + halutessasi sokeria hieman lakkojen päälle

koristeluun:
1/2 dl kuohukermaa
200g valkosuklaata

100g sokerimassaa / marsipaania värjättynä mustaksi, punaiseksi ja keltaiseksi

3,5 dl vispikermaa
sokeria maun mukaan
keltaista elintarvikeväriä (Wiltonin geelimäinen)


1. Valmista nopea kakkupohja ohjeen mukaan ja leikkaa kolmeen osaan.
2. Vaahdota täytteen vispikerma. Sulata täytteen valkosuklaa mikrossa ja sekoita tuorejuuston kanssa. Yhdistä kermavaahto ja suklaa-tuorejuustoseos.
3. Sokeroi lakat halutessasi ja soseuta.
4. Kostuta kakkupohja, levitä puolet lakkasoseesta ja sitten valkosuklaamoussesta. Nosta kakkupohja, kostuta ja toista kuten edellä. Kostuta myös ylin kakkupohja, sillä kosteus ei painu sinne samalla lailla kuin alempiin kerroksiin.
5. Kuumenna 1/2 dl kuohukermaa kattilassa (ei kiehuvaksi!). Sulata valkosuklaa mikrossa sulaksi ja yhdistä kerman kanssa. Levitä seos hieman jäähtyneenä kakun päälle. Anna jähmettyä.
6. Värjää noin kolmasosa sadasta grammasta (n. 33g) mustaksi, toinen kolmannes punaiseksi ja vika kolmannes keltaiseksi. Leikkaa Saksan kartta vaakatasossa kolmeen osaan. Kauli edellä värjäämäsi massat ohuehkoiksi levyiksi ja aseta kartan pala päälle. Leikkaa veitsellä irti ja asettele kakun päälle. Muovaile ylijääneistä massoista kaupunkien nimet ja pallukoita osoittamaan kaupunkeja.
7. Vaahdota 3,5 dl vispikermaa, sokeroi ja värjää keltaiseksi. Levitä raapalla reunoille ja pursota tähtityllalla pikkukoukerot (Städter 14 mm).

Käytin TÄTÄ päälliskuviossa apuna

Nääkin ovat kypsyneet jo :)

©2012 • Taikakaulin

4 kommenttia:

Aino kirjoitti...

Mä en oikeesti tajuu miten saa tehtyy noin hienon kakun! Haluisin oppii joskus :D

pienileipuritytto.blogspot.com

Krike kirjoitti...

Varmasti opit! Oon mäkin jostain vaan alottanu. :)

Pihla-Ottilia kirjoitti...

Kiitos ihan tuhannesti, tosi hieno oli kakku, samoin kuin makunenkin!:)

Ikävä tulee, mutta nähdään vielä ennen lähtöä! <3

Krike kirjoitti...

Jee kiitos! ja nähään!! :)