2. syyskuuta 2012

Leivitettyä kesäkurpitsaa, kananmunaa ja pippurikastikettaMoikka ja pahoittelut vähäisestä bloggailustani! Aika ei vain tunnu riittävän koulun lisäksi oikeestaan mihinkään ihmeelliseempään - nytkin juuri useamman tunnin englannin ylivaikeeta monistetta tehneenä, ruotsin 150 epäsäännöllistä verbiä opetelleena ja vauvaikäisen kiintymyssuhdemalleja eli psykologiaa lukeneena voin sanoa, että menen nuorisoseuran johtokunnankokoukseen illemmalla enemmän kuin mielelläni!!

Silloin heinäkuun lopulla, kun sitä mystistä, vapaata loma-aikaa vielä oli, teimme kaverini mökillä selviytymisruoaksi kesäkurpitsaa leivitettynä kera lisukkeiden. Kuvailimme matkassa olleilla pikkupokkareilla videopätkiä, jotka nyt editoinnin jälkeen ovat vihdoin valmiita täälläkin jaettavaksi! Videon löydät postauksen loppupuolelta, ja vaikka iskä toisin väittää, niin mulla on shortsit alkutunnarissa.


Tarvitset:
1 kesäkurpitsa

rypsiöljyä
2,5 dl ruisjauhoja
1-2 tl suolaa
pippurijauhetta

2 kananmunaa

pippurikastikkeeseen:
2 dl ruokakermaa
50g voita
3-6 tl pippurijauhetta
suolaa

koristeluun:
ketunleipiä
ruisleipäsiivuja


1. Leikkaa kesäkurpitsa siivuiksi. Uita siivut rypsiöljyssä ja valuta ylimääräinen öljy pois. Sekoita ruisjauho, suola ja pippurijauhe. Kasta öljytyt kesäkurpitsat jauhosuolapippuriseoksessa. Laita leivitetyt siivut alumiinivuokaan ja grillaile kullanruskeiksi.
2. Keitä kaksi kananmunaa. Laita ne keittämisen jälkeen kylmään veteen.
3. Laita kattilaan ruokakerma ja voi. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää pippurijauhetta ja suolaa. Anna keittyä rauhassa. Kun kastike on paksuuntunut selvästi, ota pois liedeltä (menee noin 15 minuuttia).
4. Kuori ja leikkaa kananmunat siivuiksi.
5. Asettele leivitetyt kesäkurpitsat ja kananmunat "jonoon". Lusikoi päälle pippurikastiketta. Koristele ketunleivillä!


Ja tässä alla on video tästä reseptistä! Videon musiikki tuli ehkä hitusen liian kovalle, puheäänistä ei välttämättä oikein saa selvää, jos ei tiedä, mitä aina milloinkin sanotaan. En kanssa ymmärrä, vaikka osaaaaan artikuloida, miks tolleen ihmeellisesti sössötän vaan :D Mulla on siinä varsinaisessa kokkailuosiossa ihan kamalat vaatteet, enkä ottanut kotoa mitään meikkejä mukaan eli koittakaa kestää. Ja sitten toiseksi, kameroiden laatu näin YouTuben kautta ei ole mitään kaikkein parahinta.

Nyt vaan odottelen, millon maikkarilaiset suorastaan pakottaa meijät niiden kanavalle kokkailemaan!
©2012 • Taikakaulin

2 kommenttia:

pihlis kirjoitti...

Todellakin - niitä kutsuja odotellessa!

Taikakaulin kirjoitti...

!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...