23. kesäkuuta 2012

Juhannusneitokaisen suklaajuustokakku




oooo

Eilen, juhannusperjantaina 22.6., tuli kuluneeksi apua seitsemäntoistä vuotta vuodesta 1995 eli siitä siis kun mä synnyin. Päätin tehdä ainoastaan tällaisen hyydykekakun pienelle syöjäporukalle, sillä mua ei huvittanut alkaa siihen samaan kakku- ja leivonnaismaratoniin kuten vaikka vuosi sitten. Ei sillä etten siitä pitäisi, mutta suhteellisen pian kuitenkin saavutan sen seitsemäätoista ikävuotta ihmeellisemmän täysi-ikäisyyden rajan ja kohtahan niitä ylioppilasjuhliakin juhlitaan.

Tämä kakku on yksinään aika tuhtia, eli kannattaa todellakin mieluummin ottaa ensin vähän ja sitten santsailla lisää. Veikkaan silti, ettei santsille ihan heti tarvitse vaivautua, nimimerkillä aivan liikaa kakkua kerralla syönyt.

Sain Rouva Kukolta lainaksi nelikulmaisen säädettävän reunavuoan yhtä toista kakkuprojektia varten, mutta päätin testata kyseistä vuokaa jo tässä. Toimi tosi hyvin ja oli aika kätevä!


Tarvitset:

200g Digestive-keksejä
n. 90g voita tai margariinia

täytteeseen:

4 liivatelehteä
hieman reilu 1/4 dl kuumaa vettä/kahvia
6 dl kevytvispikermaa
400g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl Valio A+ -maustamatonta jogurttia
(1 rkl kahvijuomajauhetta)
350g Brunbergin tummaa suklaata (levy á 150g, laktoositon)
maun mukaan makeutusjauhetta/sokeria (parista ruokalusikallisesta desiin)

koristeluun:

tummaa suklaata
2 dl vispikermaa  + makeutusjauhetta/sokeria
mansikoita
juhannusruusu suoraan kukkapenkistä


1. Laita säädettävä 4-kulmainen irtoreunavuoka (tässä säädöt: 25cm x 22 cm) isolle tarjottimelle ja vuoan ja tarjottimen väliin leivinpaperi.
2. Murskaa Digestivet ja yhdistä pehmeän rasvan kanssa. Painele vuoan pohjalle.
3. Laita liivatteet likoamaan jäiseen veteen.
4. Vaahdota vispikerma. Sekoita tuorejuusto sekä jogurtti sekaan. Lisää myös kahvijauhe.
5. Palottele suklaat lautaselle ja sulata mikrossa puolen minuutin pätkissä sulaksi massaksi. Jäähdyttele hieman ja sekoita kerma-tuorejuustoseokseen. Sokeroi makusi mukaan!
6. Kuumenna vesi tai keitä kahvi ja sulata 4 lionnutta liivatetta reiluun 1/4 dl:aan vettä/kahvia. Sekoita hidastelematta muuhun täytteeseen. Lusikoi täyte keksipohjan päälle, vedä raapalla pinta tasaiseksi ja anna jähmettyä mieluiten yön yli tai ajallisesti sen verran.
7. Irrota kakusta palettiveitsellä tai lastalla kakun reunoja ja poista irtoreunat kakun ympäriltä.
8. Sulata koristeluun tummaa suklaata ja laita pakastepussiin. Leikkaa kulmaan reikä ja spritsaile kakun pintaan haluamasi kuviot. Anna jähmettyä kunnolla.
9. Vaahdota vispikerma (2 dl) ja makeuta. Pursota ruusukkeita/koukeroita (tylla: Städterin 14 mm tähtitylla, rakkaus). Leikkaa ja asettele mansikat  ja törkkää kermapursotuksen päälle. Asettele hyönteisiä täynnä oleva juhannusruusu kakun päälle.


©2012 • Taikakaulin

3 kommenttia:

Erjuska kirjoitti...

Ihan tulee vesi kielelle kun tuota kakkua katsoo. Menee varmasti kokeiluun.

Mukavaa viikonloppua Sinulle.
T. Erjuska

Rouva Kukko kirjoitti...

Sehän tuli heti käyttöön, hieno homma. Ja onnea synttärisankarille, kakku näyttää ihanan makealta!

Krike kirjoitti...

Voi, kiitos ihanasta kommentistasi, Erjuska!! :-)

@ Rouva Kukko: Kiitos paljon! Taidan hommata itsellenikin tuollaisen vuoan, rakkautta ensisilmäyksellä :-D ja kiitos baljon lainasta!!