1. kesäkuuta 2012

Ylioppilaat
ready to go

Nyt on lukion eka vuosi aika tosi onnellisesti ohi! Oikeesti hui, menipäs nopeesti. Meillä oli ihan viimeiseen päivään asti koeviikkoa, ja siksi en täällä ole mitään postannut. Näidenkin piparien paistumista vahdin uunin edessä historian kirja nenässä (vai nenä historian kirjassa?), haha.

Sain jo alku keväästä tilauksen tehdä näitä pipareita yksiin tämän kevään lakkiaisiin, ja totta kai suostuin. Omistamani pyöreät metallimuotit olivat vähän liian pieniä näiden tekemiseen, mutta shamppanjalasi toimi tosi hyvin. Noi keksit paistuivat vähän eri kokoisiksi ja paksuisiksi, mutta eihän se haittaa. Eikös ne oikeatkin lakit ole eri kokoisia :D Kultaisia kuulia en lyyriksi löytänyt - en edes Confetista - joten tein lyyrat kultamaalilla.

Mulla on iso pino julkaisemattomia reseptejä ja juttuja esimerkiksi kotitalousdiplomiin liittyen. Julkaisen niitä ihan pian, ennen kesätöiden alkamista, mutta nyt menen ihan valehtelematta nukkumaan - yöt kun olivat just hyviä kokeisiin pänttäämiseen. Eiku...

Aivan huikean paljon onnea kaikille tänä keväänä valmistuneille ylioppilaille!

Tarvitset:

125g voita
1,5 dl sokeria
1 kananmuna
n. 4 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria

tummaa suklaata
elintarvikemaalia, kulta

1. Vaahdota voi ja sokeri.
2. Lisää kananmuna ja keskenään sekoitetut kuiva-aineet. Sekoita tasaiseksi massaksi. Anna jähmettyä jääkaapissa noin 30 minuuttia.
3. Kauli taikina jauhoitetulla alustalla levyksi ja ota pyöreällä muotilla/lasilla pikkuleipiä. Paista 200 °C noin 5-10 minuuttia. Anna jäähtyä.
4. Kasta jäähtynyt piparin reuna sulaan suklaaseen ja suklaan kuivuttua maalaa lyyra kultaisella maalilla. (Voit laittaa myös kultaisen nonparellin sulaan suklaaseen.)

kattokaa mun jättimäinen ukkovarvas

Vinkki Voit tehdä täytettyjä pikkuleipiä laittamalla kahden piparin väliin esimerkiksi Lemon Curdia tai vadelmahilloa.

Peeäs Tein nämä täysin laktoosittomiksi käyttämällä laktoositonta margariinia ja samoin suklaata. Brunberg valmistaa laktoositonta tummaa (ja myös maito-) suklaata. Tämä käyttämäni Brungbergin tumma suklaa oli mun mielestä tosi hyvää! Päihittää Fazerin vastaavan mennen tullen. Ehkä osasyy on se, että saatuani sekä syötyäni jouluna 2007 - heh -  8 levyä Fazerin taloussuklaata ei oikein enää maita.. ;-)


hehe


©2012 • Taikakaulin

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...