18. kesäkuuta 2012

Raviolit fetalla ja aurinkokuivatulla tomaatilla


Nämä raviolit ovatkin viime helmikuulta! Kuvasimme kaverin kanssa näistä videon, mutta emme ole editoineet sitä (vieläkään). Olin tämän reseptin tänne blogini luonnoksiin tallentanut, ja ajattelin, että ellen sitä nyt julkaise, niin tämä unohtuu. Feta-aurinkokuivattutomaattiraviolit sopivat itse asiassa tosi hyvin kesään!

Ihmettelen, miksi pastaa ei nykyään tehdä kotona itse. Ei se ole vaikeaa. Siihen ei tarvitse edes pastakonetta, kaulin on just passeli! Ravioleita on kyllä hieman työläs tehdä, mutta suoraan kattilasta ne ovat niiiiiiiiin hyviä. Enpä siis voi muuta kuin suositella!

Tarvitset:

satsi pastataikinaa

täyte:

1/2 - 1 prk maustamatonta tuorejuustoa (á 200g)
n. 1 dl silputtuja aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
reilu 1 dl  murustettua fetaa (ei mitään Arla Apetitin "fetaa" vaan aitoa KREIKKALAISTA fetaa !)
basilikaa

keittämiseen:

baaljon vettä
ruoka- ja merisuolaa
1/2 dl oliiviöljyä

kastike:

1/2 prk tuorejuustoa (eli 100g, koska á 200g)
n. 1/2 - 3/4 dl maitoa
paaaaaaljooon basilikaa
hybbysellinen suolaa (ei paljoa!)


1.Valmista pastataikina.
2. Täyte: Norjista tuorejuusto kulhossa, lisää pilputut aurinkokuivatut tomaatit ja feta. Sekoita tasaiseksi massaksi. Hienonna basilikaa ja lisää mukaan. Laita kylmään asettumaan.
3. Muovaa pastataikinasta kaksi pötkylää. Kauli ne pitkiksi, todella ohuiksi (melkein näkyy läpi ja repeääääää) levyiksi.
4. Nostele täytettä toisen levyistä päälle n. 7 cm päähän toisistaan. Kostuta täytteen ympärillä oleva pastataikina vedellä. Nosta toinen pastalevy tämän päälle ja painele kiinni. Ota muotilla ravioleja niin, että täytekohta jää keskelle. Toista, kunnes pastataikinaa ei ole enää.
5. Mittaa kattilaan noin 2/3 vettä, lisää suolaaa reilusti ja öljyt kanssa. Kun vesi kiehuu, lisää ravioleja (noin 6-8 kpl kerrallaan). Anna kiehua 5-10 minuuttia ja anna valua sitten siivilässä.
6. Kuumenna kastikkeen tuorejuusto ja maito kattilassa niin, että sulavat. Lisää silputtu basilika sekaan. Sekoita ravioleihin. Sitten syöpöttelepä ;)


©2012 • Taikakaulin

4 kommenttia:

Haidi kirjoitti...

Pakko päästä kokeilemaan!

Taikakaulin kirjoitti...

Munkin täytyis tehdä uudestaan! :-D

pihlis kirjoitti...

näistä on aikaa! :D

Taikakaulin kirjoitti...

No on!!

peeäs ilmestytsä kohta tänne niin lähetään fillllllaroitsemaan ?! M kertokin jo teijän puhelintarinan :--D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...