23. toukokuuta 2012

Pinaatti-juustosamosat korianterichutneylla



 

Kotitalousdiplomin menun alkupalana tarjosimme intialaisia pinaatti-juustosamosoita korianterichutneylla. Mielestäni nämä olivat ehkä menun parhaimmat - rakastan juuston ja pinaatin yhdistelmää. Korianterichutneylle kävi esillepanossa vähän hassusti, kun emme ottaneet liikoja nesteitä pois... Alkupalan noston (se kun ruoat tarjoillaan keittiöstä suoraan pöytään) alussa kiikuttaessamme lämmityskaapista tulleita lautasia juuri pestyllä, märällä lattialla kohti ruokasalia, chutney veti lautasella omaa ralliaan. Mutta kuten äsken jo sanoin, sikahyviä!


 Tarvitset samosoihin:

200g tuoretta pinaattia
1,5 dl hienonnettua kevätsipulia
1 dl korianterisilppua
2 hienonnettua valkosipulinkynttä
2,5 cm pätkä inkivääriä raastettuna
1-2 vihreää chiliä
0,5 tl garam masalaa
200g salaattijuustoa (kunnnon fetaa!)
puoli pakettia filotaikinaa

1. Huuhtele pinaatit juoksevassa vedessä. Valuta ylimääräinen vesi pois ja laita pinaatit kattilaan. Laita kattilan pohjalle noin 4-5 cm korkeudelle vettä ja ryöppää (keitä&kiehuta) pinaatit. Kaada keitinvesi pois. Laske kulhoon jäistä vettä ja nosta pinaatit sinne, anna olla 20 sekuntia. Puristele pinaateista ylimääräinen vesi ja pilko silpuksi. Laita pinaatti-, kevätsipuli- ja korianterisilput sekä murennettu feta kulhoon. Sekoita.
2. Lisää hienonnetut valkosipulit, raastettu inkivääri ja hienonnetut chilit, sekoita. Lisää garam masala. Sekoita.


3. Laita kaksi filotaikina"levyä" (ovat ohuita) päällekkäin. Liimaa vedellä.

 


4. Leikkaa filotaikinasta puolisuunnikkaita, täytä ja taittele. Paista samosat 200 °C noin 15-25 minuuttia.

 

 

 



Tarvitset korianterichutneyyn:

iso nippu/puntti korianteria
1/2 nippua minttua
n. 1 dl vettä (tarpeen mukaan)
1-2 vihreää chiliä
2 cm pätkä tuoretta inkivääriä
ripaus suolaa
vajaa 1/2 sitruunan mehu


1. Puhdista yrtit, leikkaa huonot varret pois ja silppua.
2. Soseuta kaikki ainekset hienoksi soseeksi. Lisää tarvittaessa vettä/suolaa.

se on bindi eli kastimerkki, ei finni

Vinkki Pinaatit (ja kaikki muutkin vihreät) kannattaa keittämisen jälkeen käyttää jäisessä vedessä, sillä niin vältyt armeijanvärisiltä (pinaatin)lehdiltä!

©2012 • Taikakaulin

2 kommenttia:

lintsi kirjoitti...

Nämä kuulostavat kyllä kokeilun arvoisilta. Toivottavasti muutkin diplomin osat sujuivat kuitenkin mallikkaasti!

Krike kirjoitti...

Kannattaa todellakin kokeilla! Diplominäyttö meni kokonaisuudessaan aika kivasti. :-)