13. toukokuuta 2012

Kukkaruukku äidille


Kaikista kevään kiireistä huolimatta tein äitille kukkaruukkukakun. Kaukaa katsottuna kakku onnistui, mutta mitä lähemmäs tullaan, niin... Kaikki lähti menemään pieleen siinä vaiheessa, kun laitoin sokerikreemin sijaan kermavaahtoa mantelimassan alle. Ekaksi mantelimassa ei tarttunut kermavaahtoon kunnolla ja siitä seurasi sitten kaikki muut ongelmat. Onneksi täyte onnistui hyvin ja maistui hyvältä!

Kakun kukat esittävät saint paulioita, mutta koska niitä tituleerattiin kunniakkaasti jo sinivuokoiksi ja orvokeiksi, en kukkasten ohjetta erikseen nyt laita. Vihreät lehdet ovat kyllä joitain aivan muita lehtiä kuin saint paulian lehtiä.

Tää kakku on haastava, eikä varmasti viimeinen kerta, kun tätä kokeilen!

Ihanaa äitienpäivää!!


Tarvitset:

4 kananmunan Nopea kakkupohja PELLILLE (ts. kääretorttupohja)
kostukuseen: sitruunamehua laimennettuna vedellä (sitruuna vesi 2:1)

täytteeseen:

1,5 prk Arla Ingmannin Raparperi-mansikkarahkaa (á 250g)
2 dl vispikermaa
400g (pakaste)mansikoita
sokeria maun mukaan (vanilja- ja taloussokeri)
4 liivatelehteä
3 rkl vettä

kuorrutukseen:

1/2 satsi Sokerikreemiä
400g mantelimassaa (tai marsipaania/sokerimassaa/kaulintamassa/MMF)
elintarvikevärejä (ruskea, punainen)

koristeluun:

helmiäisspraytä
kukkaset
  •  100g sokerimassaa lilaksi/violetiksi värjättynä
  • keltaiseksi värjätystä massasta pikkuiset pallot kukkasen keskustaan
  • vihreät lehdet
1. Valmista Nopea kakkupohja ja paista se leivinpellillä.
3. Vaahdota vispikerma. Lisää raparperi-mansikkarahka ja soseutetut mansikat. Mausta tarvittaessa sokerilla. Laita liivatteet likoamaan jäiseen veteen. Kuumenna vettä kiehuvaksi ja sulata kolmeen ruokalusikalliseen vettä puristellut liivatteet. Sekoita nauhana mansikkatäytteeseen.
2. Leikkele kääretorttupohja 4 ympyrään, jotka ovat sopivat purkkiin/ruukkuun, johon kakun kokoat. Vuoraa ruukku kelmulla, laita pienin kakkuympyrä pohjalle ja kostuta. Nosta täytettä päälle. Laita kakkuympyrä täytteen päälle, kostuta. Toista kuten edellä. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään yön yli.
3. Muotoile kakun päälle "korotus" ylijääneestä kääretorttulevystä (kts. alemmat kuvat).
4. Valmista Sokerikreemi sivele kakun pintaan. Värjää 400g massaa kukkaruukun väriseksi. Kauli pyöreäksi. Päällystä kukkaruukku. Leikkaa ylijääneestä massasta kaistale ja liimaa se sokerikuorrutteella kukkaruukun yläreunaan. Värjää vieläkin ylijäänyt massa ruskeaksi, kauli, leikkaa ympyrä ja aseta kakun päälle "maa-ainekseksi".





4. Valmista kukkaset (mielellään jo muutamaa päivää ennen). Asettele kakun päälle ja suihkauta helmiäisspraytä.




©2012 • Taikakaulin

7 kommenttia:

Nuori Emäntä kirjoitti...

Hih, pientä vaihtelua perinteisen äitienpäiväruusun tilalle! ;) Kiva idea!

Taikakaulin kirjoitti...

Kiitti, mustakin! Tosin ei mennyt ihan suunnitelmien mukaan, mut ei kai aina voi.. :-)

Tingelstiina kirjoitti...

Minusta ainakin näyttää kovasti saint paulialta. :) Käypä kurkkaamassa blogini arvonnan tulos! ;) Ja otahan yhteyttä!

Askartelin itte kirjoitti...

Ei heti arvais kakuksi. Kaunis ja hyvää varmasti oli:)

Taikakaulin kirjoitti...

Kiitos Tingelstiina! Oioi, miten onkaan mennyt ohi, vaikka Tingelitaivas kuuluu siihen perus blogikierrokseen.. :--D

Niinpä, Askartelin itte, ei ehkä ihan tavallisin kakku. (; Tattis!

nami-hiiri kirjoitti...

Hienosti onnistuit ! Kakussasi on enemmän aitoutta, kuin siinä 'elottomassa' amerikkalaisen mainoksen kakussa, jonka näin pari vuotta sitten. Se ei houkutellut lainkaan maistamaan :D

Taikakaulin kirjoitti...

Voi, ihana kiitos nami-hiiri!! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...