16. toukokuuta 2012

Kipparin tonnikalapiirakkaEnää ihan mielettömän vähän koulua jäljellä ennen kesälomaa, mutta sitäkin enemmän kaikkea tekemistä...! Ensimmäisenä vastassa odottaa kotitalousdiplomin näyttötyö, sitten viulututkinto, koeviikko ja kaikkein kivoin: eräisiin ylioppilasjuhliin vähän tarjottavien tekoa. Tähän kun vielä ynnätään kotitalousdiplomin portfolion ja itsenäisen maantieteen kurssin tehtävien viimeistely, on kiireisen lopputoukokuun yhtälö valmis. Mutta ennen näitä kaikkia julkaisen tämän fisupiiraan ohjeen!

Kippari-ruokakerma antaa pienenpienen häivähdyksen savujuustoa mukaan, mutta todellisuudessa tällaisenaan tässä piirakassa ei maistu tuo ihana savujuusto ollenkaan tarpeeksi. Pilkkomalla Kippari-juustoa tai jotain vahvempaa savujuustoa täytteen sekaan saat selkeämmän savumaun. Voit vaihtaa tonnikalat myös esimerkiksi lämmin- tai kylmäsavuloheen!

Tarvitset:

2 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
ripaus suolaa
100g VOITA !
n. 3/4 dl vettä

1 prk tillitonnikalaa
1 prk tavistonnikalaa
kevätsipulia
1 prk eli 2,5 dl Kippari savujuustoruokakermaa
3 kananmunaa
mustapippuria myllystä
kuivattua tilliä
kirsikkatomaatteja
savujuustosiivuja/paloja/raastetta
juustoraastetta

1. Nypi jauhot, suola ja voi. Lisää vettä, kunnes taikina on pehmeä, mutta koossa pysyvä pallukka. Painele voidellun irtoreunavuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista 225 °C vajaa 10 minuuttia.
2. Valuta tonnikaloista ylimääräiset vedet/öljyt ja sekoita kalat lautasella.
3. Sekoita kulhossa savujuustokerma, kananmunat, pippuri ja tilli. Pilko kevätsipulit ja levitä esipaistetun piiraspohjan päälle. Levitä tonnikalat kevätsipuleiden päälle. Kaada lopuksi kermaseos ja puolitetut kirsikkatomaatit ja paista 225 °C noin 20 minuuttia. Levitä viimeiseksi juustoraastetta ja paista vielä 10 minuuttia.


Mahtavaa toukokuuta!

©2012 • Taikakaulin

5 kommenttia:

kissanminttu kirjoitti...

Kiva blogi sulla!
Sattumalta löysin vähän aika tietoa, että on mahdollista suorittaa kotitalousdiplomi. Olen nyt menossa lukioon, mutta omalla paikkakunnalla ei mahdollisuutta sen suorittamiseen ole. Voisitko kertoa vähän siitä diplomista ja mahdollisesti millä paikkakunnalla asut, tai edes vähän sinnepäin :) Ja kuinka paljon sen eteen tarvitsee työtä tehdä. Montako kurssia sillä saa suoritettua?

Taikakaulin kirjoitti...

Kiitti kissanminttu!
Toki kerron diplomista!!
Meillä diplomi suoritetaan yhteistyössä naapuritalon ammattioppilaitoksen kanssa. Diplomiin kuuluu itsenäiseen työskentelyyn pohjautuva portfolio sekä erillinen näyttö, jossa valmistetaan menu. Teen näyttöosuuden kaverini kanssa. Työtä ei loppujen lopuksi ole kauheasti: menu pitää suunnitella ja reseptit hankkia ja muokata itselle sopivaksi sekä koota ja kirjoittaa portfolio. Voi kuulostaa isolta projektilta, mutta mielestäni sitä se ei ole.
Meidän lukiossa kotitalousdiplomista saa kolme kurssia hyväksiluettua, musta ihan tosi kiva määrä! :--)
Käyn siis Järvenpään lukiota (en asu kyllä Järvenpäässä).

kissanminttu kirjoitti...

paljon kiitoksia!

Anonyymi kirjoitti...

Mahtavaa toukokuuta sinnekin ja tsemppiä vaan loppurutistukseen! Ahkeruus yleensä palkitaan... ;)

Taikakaulin kirjoitti...

Kiitos baljon, Nuori Emäntä!! :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...