Skonssit eli scones't ovat skottilaisperäisiä leipäsiä, joihin voi laittaa pähkinöitä, rusinoita, kuivattuja hedelmiä, juustoa... you name it!
Tällä kertaa jouduin ottamaan kaikki kuvat omalla pikkuisella, vaikkakin ihanan värisellä, (keittiö)elämää nähneellä digikamerallani järkkärin ollessa iskän matkassa Tampereella. Höh. Arvatkaa menikö osa kuvista Photoshopin sharppauksen läpi. Joo oikein, meni.
Tarvitset:
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1/2 tl sokeria
1 tl suolaa
50g voita
3 dl kermaa
1 dl cashew-pähkinöitä
juustolastuja
voiteluun:
1 keltuainen
1/2 dl maitoa
tarjoiluun:
pekonia
Lemon tai Lime Curdia, marmeladeja
1. Sekoita kuiva-aineet keskenään ja nypi voi sekaan.
2. Lisää kerma vähän kerrallaan. Lisää murskatut pähkinät ja pilkottu/lastutettu juusto.
3. Painele taikina 2 cm paksuksi levyksi ja ota pyöreitä kiekkoja. Voitele keltuais-maitoseoksella ja paista sitten 200 °C uunissa 10-15 minuuttia.
thatwasgoood |
Vinkki Kun litistelet taikinaa ennen pyörylöiden ottamista, ole tarkka, ettei sen taikinalevyn korkeus ylitä sitä 2 cm! Minulla joistain tuli niiiin korkeita (2,5-3 cm) että kenahtivat uunissa ylläolevan kuvan mukaisesti. Kohotusaineet on myös syytä sekoittaa kunnolla jauhoihin.
min lilla kamera |
©2012 • Taikakaulin
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti