6. toukokuuta 2012

SkonssitAurinkoista sunnuntaiaamua kaikille! Tänään meillä syötiin aamiaiseksi vastapaistettuja skonsseja. Ohjeen otin Olivian sivuilta, mutta kermaa/maitoa/piimää/jogurttia oli mielestäni liian vähän halutessani pehmeitä skonsseja jauhomäärän takia kovettuneiden lämpimäisten sijaan. Nämä ovat todella helppoja ja nopeita valmistaa ja makukin oli tosi hyvä! Ensin söimme skonssit äidin paistamalla pekonilla, sitten lime curdilla. Kyytipoikana ei ollut suinkaan kuvan mukaisesti espressoa, sillä mulle appelsiinituoremehu on niin 100% välttämätön joka aamu.

Skonssit eli scones't ovat skottilaisperäisiä leipäsiä, joihin voi laittaa pähkinöitä, rusinoita, kuivattuja hedelmiä, juustoa... you name it!

Tällä kertaa jouduin ottamaan kaikki kuvat omalla pikkuisella, vaikkakin ihanan värisellä, (keittiö)elämää nähneellä digikamerallani järkkärin ollessa iskän matkassa Tampereella. Höh. Arvatkaa menikö osa kuvista Photoshopin sharppauksen läpi. Joo oikein, meni.

Tarvitset:

4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1/2 tl sokeria
1 tl suolaa
50g voita
3 dl kermaa
1 dl cashew-pähkinöitä
juustolastuja

voiteluun:

1 keltuainen
1/2 dl maitoa 

tarjoiluun:

pekonia
Lemon tai Lime Curdia, marmeladeja 


1. Sekoita kuiva-aineet keskenään ja nypi voi sekaan.
2. Lisää kerma vähän kerrallaan. Lisää murskatut pähkinät ja pilkottu/lastutettu juusto.


3. Painele taikina 2 cm paksuksi levyksi ja ota pyöreitä kiekkoja. Voitele keltuais-maitoseoksella ja paista sitten 200 °C uunissa 10-15 minuuttia.

 


thatwasgooodVinkki Kun litistelet taikinaa ennen pyörylöiden ottamista, ole tarkka, ettei sen taikinalevyn korkeus ylitä sitä 2 cm! Minulla joistain tuli niiiin korkeita (2,5-3 cm) että kenahtivat uunissa ylläolevan kuvan mukaisesti. Kohotusaineet on myös syytä sekoittaa kunnolla jauhoihin.

min lilla kamera

©2012 • Taikakaulin

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...