21. toukokuuta 2012

Kaffemuffet



Mistä tietäää, että kesä on tullut? No, paitsi että aurinko paistaa ja varjossakin on 23,3 °C, kävelin tänään ekaa kertaa tänä vuonna bussipysäkiltä kotiin hiekkatietä paljain jaloin, ihanaa! Siinä kävellessä lehmähaan ohi muuten huomasin, että liete - vai mikä onkaan - tuoksuu eikä haise!

Muttas, muffeihin! En pysty enää juomaan kahvia, sillä vaikka siitä kovin tykkään, tuun siitä niiiin kipeeksi. Onneksi kaikessa muussa muodossa kahvia pystyn syömään, nämä muffinssit loistavana esimerkkinä. Silti pakko kyllä todeta, että kyllä nää muffinit ovat paljon herkullisemman näköisiä kuin miltä oikeasti maistuivat.

Lämmintä ja aurinkoista lopputoukokuuta kaikille! 8)


Tarvitset: (n. 20-30 kpl pikkumuffea, minä tein puolikkaana ja tuli noin 10)

2 dl raakaruokosokeria (Fairtrade, Reilun Kaupan sokeria)
2 kananmunaa
1 dl vahvaa kahvia
150g voita
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
3 rkl vaniljapikakahvijauhetta
100g tummaa suklaata

koristeluun:

vispikermaa
sokeria
turkoosia elintarvikeväriä



1. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää sulatettu voi sekä vahva kahvi sekaan.


2. Sekoita kuiva-aineet keskenään ja lisää taikinaan. Lisää myös vaniljapikakahvijauhe sekaan. Lisää pienitty suklaa. Kaada taikina vuokiin ja paista 225 °C n. 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä paiston jälkeen.
3.Vaahdota kerma. Värjää ja sokeroi kerma vaahdotuksen puolivälissä. Pursota muffinien päälle (tylla tässä: Städterin 14 mm tähti).


Vinkki Voit valmistaa ihanan kahvinmakuisen kuorrutteen kermavaahtopursotuksen sijaan - ohjeen kuorrutteeseen löydät suklaisten mokkaleivosten yhteydestä.

Peeäs Minimuffinivuoat ostin erään sisustuspuodin loppuunmyynneistä edullisesti.


©2012 • Taikakaulin

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hienoja!

Krike kirjoitti...

Kiiitos! :-)