14. huhtikuuta 2012

Vehreä kevätsydän


Äipällä ja isukilla on syntymäpäivät huhtikuussa kolmen päivän erolla, joten yksi kakku on varsin riittävä. Molempien toiveesta kakku sai sisuksiinsa Lemon Curdia, viime kesän mansikoita ja vaniljaista kermavaahtoa.

Halusin tehdä pursotukset tietenkin uusilla, ihanilla tyllillani, jotka tilasin UllanUnelma -nettikaupasta. Suorastaan hyrisen tyytyväisyyttäni, sillä tähän kakkuun kokeilin aivan ensimmäistä kertaa ikinä koripunos- ja lehtityllia (reunapursotukset). Mielestäni pursotukset onnistuivat vallan kivasti näin ekaksi kerraksi. Mallia otin luokanopettaja-kakkubloggarilta (Open Café).

Rakkaimmat syntymäpäiväonnittelut
 Äidille ja Iskälle!Tarvitset:

Kääretorttupohja (6:lla kananmunalla, lisää muiden aineksien määrää 1/2:lla)

kostutukseen 1/2 sitruunan mehu + 1/4 dl vettä


täytteeseen:

1 prk Lemon Curdia
350g (pakaste)mansikoita
4 dl vispikermaa
tomusokeria maun mukaan
vaniljasokeria
(vaniljakreemijauhetta)

koristeluun:

Suklaaganachea tummasta suklaasta (105g suklaata, 3/4 dl kermaa)

5 dl Flora Vispiä tai vispikermaa
sokeria maun mukaan
(vaniljakreemijauhetta)
vihreää elintarvikeväriä (tässä: Wilton - Leaf Green)1. Valmista kääretorttupohjat. Minä paistoin yhden koko pellin kokoisen ja toisen puolikkaan pellin kokoisen. Leikkele kolmeen sydämenmuotoiseen osaan.
2. Kostuta alin sydämenmuotoinen kääretorttupohja sitruunamehu-vesi -seoksella. Levitä kerros Lemon Curdia päälle ja painele mansikkapalasia. Levitä vaahdotettua (voit lisätä vaniljakreemijauhetta jämäköittämään) ja sokeroitua vispikermaa. Nosta seuraava sydänkääretorttupohja päälle ja toista em. vaiheet, kunnes kaikki sydämenmuotoiset kakkupohjat ovat loppu.
3. Valmista suklaaganache ja kuorruta kakun pinta. Mikäli täytteestä jäi kermavaahtoa yli, voit sivellä kakun reunoille kevyen kerroksen vaahtoa.
4. Jaa pursotusten (koristeluun tuleva) Flora Vispi tai vispikerma puoliksi kahteen kulhoon. Vaahdota toinen sellaisenaan ja sokeroi vaahdotuksen puolessa välissä. Voit lisätä vaniljakreemijauhetta jämäköittämään. Värjää toinen kermoista vihreäksi vaahdotuksen puolessa välissä ja sokeroi samalla, voit lisätä vaniljakreemijauhetta halutessasi.
5. Kiinnitä pursotuspusseihin (3 kpl) lehti-, tähti- ja koripunostyllat. Laita lehtityllalliseen pursotuspussiin valkoista vaahtoa, koripunostyllalliseen vihreää vaahtoa. Tähtityllalliseen pussiin voit lapata toiselle puolelle vihreää, toiselle valkoista vaahtoa. Vedä kakun reunaan ensin koripunostyllalla raidat, joiden väliin jää n. 2-3 cm mittainen rako. Sitten täytä koripunosten välit lehtitpursotuksella. Tee kakun päälle kaksiväriset koukerot tähtityllalla.
6. Koristele sokerimassa- tai marsipaaniruusuilla ja vihreillä ruusunlehdillä sekä värjätyillä kookoshiutaleilla.

koripunos-, tähti- ja lehtitylla

kaksiväriset pursotukset Städterin 14mm tähtityllalla

Ensin kakkuiltiin..

...ja sitten ratkottiin Barbejen parisuhdeongelmia
pienimpien juhlijoiden kanssa.Ihanaa synttäripäivää äiti 14.4.!

 ©2012 • Taikakaulin

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kaunis kakku, ihanan keväinen! :)

Taikakaulin kirjoitti...

Thanks, mustakin niin keväinen! :-)

Naschkatze kirjoitti...

On tosi nätti ja tasapainoisen näköinen kakku! Mitä mieltä olet, maistuiko esim. tässä kakussa väriaineet? Kun yhdessä kakussa käytit Dr. oetkeria huonoin tuloksin. Haluaisin ostaa värit mutta en tiedä millaiset.

Taikakaulin kirjoitti...

Kiitoos! Tässä kakussa ei maistunut väriaine. :-) Käytin Wiltonin Leaf Green -väriä, joka on ostettu Confetista. Dr. Oetker on jostain perusruokakaupasta, joten minä suosittelisin ihan leivontatarvikeliikkeiden (mm. Confetti, UllanUnelma, Bake&Party) "kunnollisia" väriaineita..!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...