28. huhtikuuta 2012

Pepin donitsimunkkimuffinssit
Jokavuotisiin vapputraditioihin kuuluvat sima sekä munkit tai donitsit. Leipoi, leipoi... -blogista löysin hauskan reseptin lintsaajan munkkidonitseihin. Munkki ja donitsi eroavat todellisuudessa siinä, että munkeissa käytetään hiivaa, donitseissa leivinjauhetta. Koska nämä ovat habitukseltaan enemmän munkkeja mutta kuitenkin leivinjauheella kohotettuja, ristin nämä donitsimunkkimuffinsseiksi. Näitä tekemällä säästät korvasi palohälyttimien huudolta, kun uppopaistorasvan katku ja käry ei hälyttimiin leijailekaan.

Vappuloma alkoi ihanasti peppeilemällä meidän nuorisoseuran vapputapahtumassa, joka oli tietenkin suunnattu lapsosille. Nämä leivonnaiset syntyivät peppiletit päässä. :--)


Tarvitset:

175g voita
200g ( n. 2 dl) sokeria
2 kananmunaa
380g (n. 6 dl) vehnäjauhoja
½ rkl leivinjauhetta
hyppysellinen suolaa
pienen pieni hyppysellinen maustepippuria
½-1 tl kanelia
2 ½ dl maitoa

koristeluun:

n. 30-50g sulaa voita
sokeria
kanelia


1. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen, lisäyksen välissä sekoitellen.
2. Sekoita kuiva-aineet. Lisää maito ja puolet kuiva-aineista taikinaan ja sekoita tasaiseksi massaksi. Lisää loput kuiva-aineet ja sekoittele.
3. Nostele taikina voilla voideltuihin muffinipellin koloihin ja paista 180 C 20-30 minuuttia eli kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita, kun tikkuun ei tartu taikinaa.
4. Kumoa muffinssit muffinipelliltä niiden ollessa lämpimiä, ja sivele ne sulalla voilla. Kierittele sitten sokeri-kaneliseoksessa.Peeeäs Peppinä oli oikeesti niin kivaa olla! Aamulla pikapikaa ompelemani taskut tekivät kyllä kuolemaa, kun lapset minussa roikkuivat epäillessään hiusteni todellisuutta. Omat ovat hiukset, tosin rautalangalla ja oranssilla sprayvärillä maustettuna.

Hauskaa vappua kaikille, älkää hukkuko! ©2012 • Taikakaulin

2 kommenttia:

Paula kirjoitti...

Oo, mikä ihana Peppi! Pitäisi peppeillä enemmän niin maailma olisi hauskempi paikka :)

Krike kirjoitti...

Oon aivan samaa mieltä!! :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...