8. maaliskuuta 2012

Suklaakohokas

 

No arvatkaas missä olen. Kyllä, koulussa, viulutuntia venailen. Voi miten ois ihana vaikka just nyt herkutella tällaisella!


Tarvitset: (10 kpl)

himppu reilu 125g tumma suklaata
1 dl kuohukermaa
1 vaniljatanko
60g keltuaista (3 keltuaista)
150g valkuaista (4 valkuaista)
2 rkl hienoa sokeria
n. 1 rkl sitruunamehua

voita + sokeria vuokien voiteluun

1. Uuni 175 °C nyt! Kohokas ei odottele uunin lämpenemistä yhtään! Voitele ja sokeroi vuoat.
2. Mittaa puolet sokerista (1 rkl), sitruunamehu ja valkuaiset kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella, kunnes löysähköä vaahtoa.
3. Lisää loput sokerista (1 rkl) ja vatkaa kovaksi vaahdoksi.
4. Pilko suklaa pienen pienen pieneksi hakkelukseksi. Kiehauta kerma (älä anna kiehua, vain kiehautat) samalla sekoitellen. Kun kerma melkein pulpahtaa, lisää vaniljatangon siemenet, jotka olet kaapinut lusikalla tai vetisen terällä pituussuunnassa halkaistusta vaniljatangosta. Sekoita ja kaada suklaahakkeluksen päälle. Sekoittele, kunnes suklaa on sulanut sekaan tasaisesti. Lisää keltuaiset sekaan pyöräytellen käsivispilällä. Sekoita valkuaisvaahto pienissä erissä sekaan. Pyöräyttele, mutta älä niin paljoa, että ihana kuohkeus katoaa. Jaa vuokiin ja paista n. 10 min (9-12 min) ja nosta hybbbbeeeeervarovasti pois uunista.


Vinkki ÄLÄ avaa uunia paiston aikana - lässhhähtää!

Peeäs Jokseenkin epätoivoisesti viime yönä yritin saada äidinkielen novellista jotain kirjoitettavaa irti tämän päivän tunnille - tiedossa novellianalyysi. Novelli sattui olemaan Kari Hotakaisen Aina aamuisin, josta mieleeni ihan koko ajan ilmaantui Anssi Kelan Aamu. Ei mulla mitään ole tätä biisiä vastaan, mutta en mä sitä novellia saanut luettua, kun tämä laulunen sitten otti ja soi päässä.



©2012 • Taikakaulin

6 kommenttia:

Pihlis kirjoitti...

Ehkä jotain pientä viilausta tääkin vaatii, tai no eka kertahan se vasta oli ;)

Krike kirjoitti...

No ei vaadi mitään viilausta se oli just hyvääää ! :D

Pihlis kirjoitti...

Joo, ei maun puolesta, mut sillee olis kiva et pysyis paremmin kasassa. Tosin taidettiin avata uuni siinä välissä... :D

Krike kirjoitti...

Juu totta, niin taidettiin kyllä avaa joo uuni! Mut täytyy syödä vaan reippaasti niin pysyy kuohkeena! :DD

Unknown kirjoitti...

Hyvältä näyttää - taas!

Krike kirjoitti...

Dänks Haidi :)