12. maaliskuuta 2012

Piä



Maanantaiaamu, 12. maaliskuuta kello 9:30    Vartti aikaa. Pitäisi ehtiä pakkaamaan kakku pahviseen, ylikalliiseen kuljetuslaatikkoon ja vielä kipittää 1,4 kilometriä bussille. Niin - viidessätoista minuutissa. No, lopputuloksena kakku onnellisesti paketissa noutajaa odottamassa ja minä matkalla kouluun bussissa, johon vain potkukelkkaillen juuri ja juuri ehdin mukanani hammasharja ja aamupala. Hieman tuli kiireinen aamu joo.

Sain siis kakkutilauksen, jossa toiveena oli Pääkakku vähälaktoosisena. Ensimmäisessä pääkakussa - Iskän pääkakussa - käytin Vaniljaisen suklaatäytteen kaverina Lemon Curdia, mutta nyt laitoin vadelmasosetta, jotta kakku olisi vähälaktoosinen. Kakku muuten matkusti aina Vääksyyn asti.


Tarvitset:

4 kananmunan Kääretorttupohja
1 pienen tai 1/2 ison sitruunan mehu + 3/4 dl vettä

1 satsi Vaniljaista suklaatäytettä + 1/2 ison tai 1 pienen sitruunan raastettu kuori
400g pakastevadelmia + sokeria

kuorrutukseen:

1 satsi Sokerikreemiä
  • 500g marsipaania/sokerimassaa + tippa punaista ja keltaista elintarvikeväriä (IHONVÄRINEN)
  • 2 palloa valkoista sokerimassaa (silmiin)
  • mustaa elintarvikeväriä pupillien maalaamiseen
  • 4-7 palaa tummaa suklaata hiusten ja kulmisten spritsailuun 
  • punaista väriä finnin päähän

1. Valmista kääretorttupohja. Voit lusikoida raa'an taikinan valmiiksi neljän erikokoisen ympyrän muotoon pellille.
2. Soseuta vadelmat ja sokeroi. Valmista vaniljainen suklaatäyte.
3. Kelmuta pyöreä kulho tuorekelmulla. Aseta pienin pyöreä kääretorttupohjaympyrä kulhoon. Kostuta sitruunavedellä. Lusikoi vadelmasosetta ja suklaatäytettä. Nosta seuraava kääretorttupohjaympyrä, kostuta, lusikoi vattusose ja suklaatäye. Nosta taas kääretorttuympyrä, kostuta, lusikoi vattumössö ja suklaatäyte. Aseta vikana päälle iso, kulhon kokoinen kääretorttuympyrä. Anna hyytyä kylmässä, mieluiten seuraavaan päivään.




4. Kumoa kakku tarjoiluastialle. Valmista sokerikreemi ja sivele se kakun pintaan.

Ennen kumoamista...

...ja kumottuna.

Leikin hygienistä :------D

5. Värjää 500g marsipaania/sokerimassaa ihonväriseksi. Kuorruta kakku. Leikkaa ylimääräinen ihonvärinen massa irti ja muovaa siitä nenä ja korvat. Tee nenään finni ja töpöttele sitä punaisella värillä.




6. Muotoile valkoisesta sokerimassasta puolipallot silmiksi. "Maalaa" mustalla elintarvikevärillä pupillit.
7. Sulata suklaata ja pursota esim. pakastepussia apuna käyttäen hiukset ja kulmakarvat. That's it.


Vinkki Käytä suomalaisia pakastevattuja, jos vain mahdollista. Minä jouduin tyytymään serbialaisiin vadelmiin. Kuumenna siis ulkomaiset vadelmat yli 80 celsiusasteeseen, jotta mahdollinen norovirus kuolee. Laita vadelmat kattilaan ja kuumenna, ne sulavat ja mössääntyvät siinä samalla. ÄLÄ unohda kattilaa liedelle minunlailla, sillä vadelmatkin palavat pohjaan... Jäähdytä ja soseuta vielä halutessasi sauvasekoittimella tai blenderissä.


©2012 • Taikakaulin

2 kommenttia:

juhlattaren kakkublogi kirjoitti...

nämä pääkakut on kyllä ihan huikeita :DD ei voi muutakuin ihmetellä :DD

Taikakaulin kirjoitti...

Hih, kiitos! :--)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...