30. maaliskuuta 2012

Parsakaalikeitto

 


Olipa kerran päivä, kun en jaksanut koulussa jonottaa allergittomien ...eli tavallisten... ruokaa (koska abien lähdettyä veks on vain yksi linjasto käytössä), vaan ihan tosi salaaa menin ottamaan rehunsyöjien padoista soppaa, joka oli juuri parsakaalikeittoa. Ja joka oli hyvää. Ihan tosi hyvää.

Nyt koeviikolla en ole jaksanut tehdä mitään blogattavaa, vaan kiltisti syönyt iskän valmislasagneja. Tänään matikan kokeen valmistelutunnilla päätin, että nyt ei kyllä enää lasagnea kiitos ja kipittelin sitten koulusta kauppaan siinä toivossa, että parsakaalit siellä hyllyllä mua odottaisivat. K-supermarketissa edes ne espanjalaiset parsakaalit mua onneksi odottivat - suomalaiset parsakaalit tulevat myyntiin vasta ihan kesällä. Niitä odotellessa.

Tarvitset:

3 parsakaalia (n. 0,9-1,0 kg, á n. 300g)
2 salottisipulia
4 valkosipulinkynttä
loraus oliiviöljyä, n. 1,5 rkl
9 dl kasvislientä (linjojen täällä päässä 9 dl vettä + 2 rkl fondia)
1 prk (2,5 dl) Alpro Soya 100% vegetaarinen -ruokakermaa tai tavallista ruokakermaa
pippuria ja suolaa

tarjoiluun:

paahdettuja kurpitsansiemeniä (valm. Zen Of Nature) 

 

 1. Huuhtele parsakaalit, leikkaa kukinnot irti ja revi pienempiin osiin. Pilko varret, mikäli haluat käyttää nekin.
2. Hienonna sipulit. Kuullota ne kattilassa oliiviöljyssä. Lisää parsakaalit ja kasvisliemi. Anna hautua n. 15-20 minuuttia nelosella (levy, joka asteikolla 1-6) eli kunnes parsakaalit ovat pehmenneet.


3. Lisää ruokakerma ja anna kiehahtaa. Soseuta sauvasekoittimella ja mausta tarvittaessa.


Näytepurkki Ruokamessuilta syksyllä 2011

Arvatkaa kumpi on meidän.. ja arvatkaa kumman haluisin.


Vinkki Minä käytin kasvisfondin sijaan kanafondia, joka toimii myös oikein hyvin.

Peeäs Sinä päivänä, kun koulussa oli kasvissyöjille parsakaalikeittoa, esiintyi meidän koululla Suvi Isotalo (laulu, piano) ja Timo Kämäräinen (kitara, laulu). Yhden biisin sanat jäivät mieleen, kuunnelkaa se TÄÄLTÄ!

 
  ©2012 • Taikakaulin

4 kommenttia:

Salla kirjoitti...

Oon kamala pilkunhyväilijä, mutta puhut parsoista ja parsakaalista pitkälti ristiin ;) Mutta sekä parsakaali- että parsakeitto ovat kyllä nam!

Krike kirjoitti...

Hehh, enpä ajatellut yhtään - meillä toi vihreä parsakaalikin on ihan parsaa vaan, mut korjaanpa nuo tonne tekstiin. Kiitos huomautuksesta! :D

Salla kirjoitti...

Itse koin joskus jossain raflassa karvaan pettymyksen, kun odotin saavani pizzaani parsaa, mutta sainkin parsakaalia! On niillä ero ;)

Krike kirjoitti...

Jooo, onhan niillä kyllä aika iso ero. :D