24. maaliskuuta 2012

Jauhoton suklaakakku





Heräsin tänään, lauantaiaamuna, ihmeellisen aikaisin. Funtsailin, että jos tekisin Sara La Fountainin reseptillä todella suklaista kakkua, jaksaisin kenties lukea edes pikkusen tulevaa koeviikkoa varten. Lahjattomathan lukee, vai mitenkäs se nyt menikään.

Sara La Fountain kehotti viemään tämän reseptin kesämökin reseptikätköihin tämän helpon valmistuksen takia, mutta mitenkäs viet, kun ei ole kesämökkiä. Mitä nyt mökkiin tulee, oon niin kade kaikille, joilla sellanen on!

Muuten, heti paiston jälkeen tämä kakkunen on ihan löysääää, joten kannattaa asuttaa kakkua sen jäähdyttyä jääkaapissa. Pysyy nääs kiinteämpänä.


Tarvitset: (24 cm tai kaksi 15 cm)

1 dl kaffeeta (puuhellalla keitetty pannukahvi paras)
250g taloussuklaata
250g voita
2 dl sokeria
4 kananmunaa

korppujauhoja ja voita

tarjoiluun: tomusokeria, kermavaahtoa

1. Mittaile kaffe ja suklaa kuumankestävään kulhoon ja laita vesihauteeseen. Anna sulaa tasaiseksi, sekoittele.
2. Lisää voi ja sokeri sulaan kaffe-suklaaseokseen. Sekoittelepa taas. Jäähdytä kunnolla.
3. Riko kananmunat ja vatkaa tasaiseksi. Paina irtoreunavuokaa isompi pala leivinpaperia vuokaan, voitele se ja korppujauhota. Kaada taikina irtoreunavuokaan ja paista 175 °C noin tunti.

valmis taikina :----D
Peeäs Nyt kaikki sähläämään suklaakakkua T. Rexin 20th Century Boyn tahtiin! Kerrankin mun linkkaama musa liittyy jotenkin leivontaan: Rex on tämän bändin lisäksi myös eräs suklaakakku (ei kylläkään tämän reseptin kakku hahaha).                                   J e a     moimoi!



©2012 • Taikakaulin

2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Nam! Ja hyviä kuvia sinulla blogissasi muutenkin. Millä kameralla kuvaat?

-Heidi

Krike kirjoitti...

Voi kiitos paljon! Isugin järkkäriä yleensä lainailen, ja se lienee Sony Alpha DSLR-A330. Joskus otan omalla pokkarillanikin ja Sony sekin.