26. lokakuuta 2011

Juustokakkumarmoroidut suklaabrowniet




Lueskelin syyskuun LagaLätt -lehteä tässä eräänä yönä saatuani tarpeekseni historian kirjasta. Tässä ruotsalaisessa ruoanlaitto- ja leivontalehdessä oli suklaaextra, jossa oli niin mielettömän hyvän näköinen browniesohje, että olihan sitä ihan pakko kokeilla. Vaan enpäs tehnyt ihan LagaLättin ohjeen mukaan: sain tuliaisiksi Saksasta jokunen vuosi sitten Brownies-kirjan (kiitos paljon Pihlikselle!) ja sieltä löysin toisenlaisen marmoroidun brownie-reseptin. Niistä sitten muokkasin tällaisen.

Omasta mielestäni paistoin näitä ihan liian kauan ja kuiviksi, mutta oli silti niin siistiä kuulla siskolta "nää on ihan jees", koska yleensä mun tekeleet ei kelpaa, todellakaan.

Tämän myötä toivottelen ihanaa syksyä kaikille!


Tarvitset:

200g tummaa suklaata
200g voita
1 dl tavallista sokeria
1 dl muscovadosokeria (voi laittaa tavallista sokeria 2dl, jos ei halua/ole muscovadoa)
3 kananmunaa
1 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
hyppysellinen suolaa

juustokakkukuorrutteeseen:

200g tuorejuustoa TAI Ricotta-juustoa
1 kananmuna
1/2 dl tavis sokeria


1.Laita uuni 180 C. Asettele leivinpaperi syvälle uunipellille. Jos haluat korkeampia (eli tällaisia kun mulla), vuoraa vain puolet pellistä leivinpaperilla ja teet taitos sille reunalle, mikä on pellin keskellä (ettei taikina leviä).
2. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat.
3. Sulata suklaa ja jäähdyttele hieman. Lisää suklaasula voi-sokeri-muna -seokseen koko ajan sähkövatkaimella sekoittaen.
4. Sekoita kuiva-aineet ja lisää taikinaan. Kaada tönkkö taikina uunipellille ja levitä sekä tasoita.
5. Sekoita kaikki juustokakkukuorrutteen ainekset hyvin keskenään. Lusikoi sattumanvaraisesti browniepohjan päälle. Vetele veitsellä kaikenlaisia kuvioita ja nostele pohjataikinaa juustokakkukuorrutteen päälle jne. Marmoroi siis. Paista sitten 180 C noin 30 minuuttia.



Näin syksyisinä iltiona on ihana fiilistellä beatlejen tahtiin. No okei, AINA on ihana fiilistellä moppitukkien tahdittamana. Oon niin onnekas, kun omistan koko sen tuotannon. Ja omistan myös liput McCartneyn joulukuiseen konserttiin! Mää en kestä.

Linkkaan tähän biisin, joka on juuri parhaillaan lankojen täällä päässä menossa. Ihmiset, kuunnelkaa tää niiden tyhjäänpäiväisten VilleGallejenne sijaan!  ;)



©2011 • Taikakaulin

4 kommenttia:

henriika kirjoitti...

Näyttääpä hyviltä! :) pitää itekin kokeilla joku päivä kun sytty niin kova brownies-himo reseptiä lukiessa! Kauan koko tekemisessä kesti/oliko vaikeeta?

Krike kirjoitti...

Kiitoos! Ei oo vaikeeta, täytyy vaan ottaa uunista pois vähän "raakana", jos haluaa sellasia ihania brownieita, nää oli hiukka kuivia. ÖÖÖ aikaa meni joku 20 min + paisto 30 min ja ei kyllä ollu vaikeita :D

Kirsi kirjoitti...

20 000 täynnä! Onnea!

Krike kirjoitti...

Kiitti äiti! :)

Ja henriika vielä se piti sanoa, että jos haluaa makeampia, niin kannattaa käyttää sillon maitosuklaata tumman suklaan tilalla.