10. lokakuuta 2011

Fetainen herkkusieni-tomaattilasagne


Animalian Eläinten viikko on parhaillaan meneillään ja niin myös Vapauta valinnoilla -kampanja. Eläinten viikko järjestetään nyt jo 62. kerran ja siinä kiinnitetään huomiota eläinten hyvinvointiin ja oikeuksiin. Itse voit huomioida tämän vaihtamalla mm. tehotuotetun lihan maittavaan ja herkulliseen kasvisruokaan (nimim. 1,5 kk kasvisruokavaliolla viime keväänä).

Ideana tässä oli siis "eläinvapaaruoka" eli eläinten oikeudet silmällä pitäen. Puntaroin ajatusta juuston suhteen (siis saako käyttää vai ei), mutta tulin tulokseen, ettei siinä olla eläintä tapettu ja eläin on kuitenkin saanut jatkaa elämäänsä. Eli otin juuston sillä perusteella mukaan. Tietenkin sen voi jättää pois ja korvata vaikka osaksi tofulla.

Tämä ei ole sellainen peruslasagne: tämä ei ole niin kiinteää. Eihän tässä jauhelihaa meinaan ole. Jos nyt oikein kunnolla haluaa ruokaa tehdä, niin silloin tietty menee itse tuonne metsän puolelle sienet poimimaan, mutta minä poimin herkkusieneni urposti K-Marketin kasvishyllystä (tiedän, sieni EI kylläkään ole kasvis). Tomaattimurskan valmistus onnistuu myös itse helposti, mutta tällä kertaa valmiina ostin. Vaikka reseptissä mainitaan Pirkka useampaan kertaan, ei tämä ole mitään tuotemainontaa ;D

Tarvitset:

n. 6-8 lasagnelevyä

valkokastikkeeseen:

3 rkl voita
1/2 dl vehnäjauhoja
6 dl punaista maitoa
suolaa
mustapippuria
oreganoa
150g juustoraastetta 

täytteeseen:

2 prk (á 200g) Pirkka Yrtit -tomaattimurskaa (valkosipulikin käy. Ja oikeestaan kaikki muutkin käy.)
suolaaa
mustapippuria
oreganoa
200g Pirkka herkkusieniä
200g aitoa oikeeta kreikkalaista fetaa

pinnalle:

paaljon juustoraastetta
fetaa murskattuna

koristeluun:

tummaa balsamicokastiketta
basilikan lehtiä


1. Valmista ensin valkokastike. Sulata voi kattilassa ja lisää vehnäjauhot. Anna vähän aikaa muhia, mutta kun emme ole tekemässä ruskeakastiketta niin älä niitä nyt sitten missään nimessä ala ruskistamaan (!).  Lisää maito ja sekoittele muutama minuutti. Ota kattila liedeltä ja lisää vimppana juustoraaste. Sekoittele.
2. Laita pyöreän uunikulhon pohjalle vähän valkokastiketta. Laita lasagnelevyjä pohjalle. Katko, pilko, puolita sellaisiksi paloiksi, että koko pohja on peitossa. Sekoita tomaattimurskat, suola, pippuri ja oregano sekaisin ja kaada 1/3 alimmaisten lasagnelevyjen päälle. Pilko sienet ja lado 1/3 tomaattikastikkeen päälle. Murenna noin kolmasosa ( 1/3 ) fetasta päälle. Toista sama vielä kahteen kertaan. Ripottele viimeiseksi pinnalle fetamurskaa ja juustoraastetta. Paista uunin alimmalla tasolla 200 °C noin 40 minuuttia ja kunnes on kauniin ruskea. Tarjoile


Peeäs
  •  Tämä sopii vegetaristin ruokalistalle!
  • Pakko leijua, että sain psykasta kympin. Whaat :D

 ©2011 • Taikakaulin

2 kommenttia:

lintsi kirjoitti...

Näyttää herkulliselta! :D

Krike kirjoitti...

Danke schön! (: