17. toukokuuta 2011

Mansikkakakku á la Pikkukaulin


Aiemmin julkaisemani Mansikkakerma á la pikkusiskoni  pääsi tämän kakun väliin. Olin hengessä mukana, kun sisko tätä kakkua toteutti. Tämä siis ei ole minun tekemäni, vaan pääasiassa siskoni. Onnistui oikein kivasti ollakseen hänen toinen kakku, ensimmäisen teki koulussa.

Möhläyksistä ei tässäkään vältytty. Laitoimme pakastemansikat kakun pinnalle jo edellisenä päivänä, joten tarjoilupäivänä olivat hieman ruskistuneet. Suosi siis tuoreita mansikoita. Myös kiilteen kanssa oli probleemia, sillä ensimmäinen satsi liivatekiilteestä oli liian vetistä ja kakku kivasti imaisi kosteuden sisäänsä. No, seuraava sitten hyytyi kokonaan mukiin ja ei sitä siitä irti saanut kuin roskikseen. Viimeinen yritys onnistui hyvin ja pysyi ihan kakun päällä imeytymättä sisään. Samoin pursotukset jäivät vähän hassuiksi, sillä ne on tehty mansikkakermasta, joka on löysää. Kannattaa siis pursottaa ihan pelkällä kermavaahdolla värjäten vaikka pinkiksi elintarvikevärillä tai mansikkatomusokerilla. Mutta kaikista kömmähdyksistä huolimatta kakku oli todella hyvää ja herkullista!Tarvitset:

1 Tavallinen täytekakkupohja (15 cm halkaisija)

kostutukseen:

n. 1 dl appelsiini(tuore)mehua

täytteeseen: 

1 satsi Mansikkakermaa

pinnalle:

n. 1-2 dl mansikoita
1 dl vettä
2 liivatelehteä
2 dl vispikermaa (minulla loput mansikkakermasta, en suosittele)


1. Valmista Tavallinen täytekakkupohja ohjeen mukaan.
2. Valmista Mansikkakerma. Leikkaa kakku kolmeen osaan, kostuta appelsiinimehulla ja täytä mansikkakermalla.3. Leikkaa mansikoista kannat pois ja asettele kakun pinnalle. Laita liivatteet likoamaan jäiseen veteen. Kuumenna vedenkeittimessä vettä. Sulata yhteen desilitraan vettä kaksi hyvin puristettua liivatelehteä. Anna seoksen jäähtyä ja hyytyä niin paksuksi, ettei kakku ime sitä. Kiilteen jäähdyttyä lusikoi kakun päälle ja anna hyytyä.
4. Vaahdota kermavaahto. Levitä telalla kakun reunaan tasaiseksi kerrokseksi kerros vaahtoa. Nostele loput pursotuspussiin ja pursota haluamasi kuviot.

"Tela", joka oikeasti on juustoveitsi, toimii hyvin : )
VINKIT
  1.  Jos haluat, voit lisätä kiilteen tekovaiheessa kuumaan veteen 1 tl vaniljasokeria, niin saat vaniljaisen aromin.
  2. Tähän sopisi hyvin koristeeksi Suklaaperhosia

Peeäs: Sisko teki ehkä yhden hienoimmista täytekakkupohjista, joita ikinä olen nähnyt! Leikkasikin sen tosi upeasti.


©2011 • Taikakaulin

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...