25. maaliskuuta 2016

Pääsiäismacaronsit


Siis mun oli tarkoitus tehdä pääsiäiseksi sellaisia pieniä raakakakkusia, mutta eipä niitä kauheesti ilman pähkinöitä tehdä - unohdin ne kaikki Joensuuhun. :D Kotoa löytyi kaapeista kuitenkin mantelijauhoa, joten päätin pitkästä aikaa tehdä näitä mun lempparileivonnaisia.

Tämä macaron-ohje on tismalleen sama kuin ne kaikki muutkin täällä blogissa olevat, mutta laitan sen tähän vielä erikseen. Lähinnä nämä poikkeavat aikaisemmista värin, koristelun ja osittain täytteen osalta. Kun olin pursottanut nuo keltaiset macaronit, ripottelin heti sen jälkeen puoliin kuorista värjättyjä sokerirakeita. Mä oon saanut ne Nami-hiireltä Keski-Euroopasta, ja vastaavia olen nähnyt muutaman kerran leivonnan erikoisliikkeissä Suomessakin. Nuo sokerirakeet eivät ole normaalia kidesokeria vaan siis sellaisia, jotka eivät sula uunissa ja pitävät muotonsa. Ainakin musta ne ovat tosi kivannäköiset!

Tällä kertaa pursotin täytteeksi suklaa-tuorejuustorinkulan, jonka sisään valutin vähäsen kinuskikastiketta. Täytteessä niin kuin toki koristelussakin on vain mielikuvitus rajana, ja oikeestaan mitä vaan voi näihin laittaa. Kannattaa kuitenkin muistaa, että kosteat täytteet pehmittävät macaron-kuoret aika nopeasti. Siksi mä suosinkin yleensä suklaapohjaisia täytteitä, jotka jähmettyvät eivätkä siten kostuta kuoria. Lisää vinkkilöitä macaronseihin onpi tämän linkin takana.


Pitemmittä lätinöittä haluan toivottaa mukavaa ja makoisaa pääsiäisen aikaa kaikille!Macaron-kuoriin tarvitset:
110g mantelijauhoa
170g tomusokeria
90g (n. 2,5-3) valkuaista 
30g hienoa sokeria
keltaista geeli- tai tomuväriä (mulla: Wiltonin geeliväri)
värjättyjä sokerirakeita

täytteeksi esim.:
110g suklaata
100g ranskankermaa tai tuorejuustoa
1 rkl kuohukermaa
kinuskikastiketta


1. Valmista macaron-kuoret: Sihtaa mantelijauho pienireikäisen siivilän läpi. Yhdistä tomusokerin kanssa ja sihtaa tomusokeri-mantelijauhoseos vielä kertaalleen siivilän läpi.
2. Vaahdota valkuaiset vaahdoksi. Kun valkuaiset ovat kevyttä vaahtoa, lisää hieno sokeri samalla vaahdottaen. Vatkaa suhteellisen kiinteäksi ja kovaksi vaahdoksi. Lisää valkuaisvaahtoon keltainen väri.
3. Lisää mantelijauho-tomusokeriseos parissa erässä valkuaisvaahtoon. Nostele taikina esimerkiksi nuolijalla sekaisin rauhallisin ottein. Sekoita sen verran, että taikinaan ei jää nostellessa enää huippuja.
4. Lappaa kama pursotinpussiin. Pursota pyöreitä marenkeja ja lyö peltiä pariin kolmeen kertaan ihan kunnolla vaikka uunin reunaa vasten, niin mahdolliset marenkihuiput laskevat ja ilmakuplat sisältä pääsevät pois. Ripottele pinnalle värjättyjä sokerikiteitä. Anna macaron-kuorien kuivahtaa noin tunnin huoneenlämmössä. Paista 140°C noin 15 minuuttia (mä paistoin 12min).
5. Täytä: Sulata suklaa ja yhdistä se tuorejuuston kanssa. Lisää kerma ja sekoita tasaiseksi. Lusikoi suklaatäyte pursotinpussiin ja pursota macaron-kuorelle rinkula. Lorauta rinkulan sisään kinuskikastiketta ja laita macaronille toinen kuorikappale päälle.

Kyseessä siis tällaiset rakeet
Siskolle jättimacaron ;)

©2016 • Taikakaulin

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...