22. maaliskuuta 2014

Suklaafondue ja kana-homejuustopasta


Det var det, nimittäin lukio! Eilen oli vimppa reaali, ja kellon lyödessä iltapäivä kolme (siis silloin, kun yo-kirjoitus päättyi) olin varmaan ainakin hetkellisesti maailman helpottunein ihminen. Useita tuhansia luettuja sivuja, niin ikään tuhansia opiskeluun kulutettuja tunteja. Vaikka opiskelu on mulle ollut aina melko iisiä ja ihan mukavaa, niin viimeiset viikot - erityisesti viimeiset kolme päivää - ovat kyllä rehellisesti sanottuna olleet ihan järkyttävän rankat. Lukiessani kymmenennen kerran ihmisen hermoston perusrakenteen ja hermoimpulssin synnyn sekä kulun unohtamatta kaikkia rakkaita psykologeja ja teoreetikoita olisin niin paljon mieluummin vaikka jättänyt koko psykologian kirjoittamatta, ylimääräinen reaali kun se mulla oli. Mutta enhän mä sitä nyt kirjoittamatta jättänyt, tietenkään, vaan varsinkin vikana päivänä pänttäsin ihan ärsyttävän ylipaljon todellisuudessa mun elämän kannalta aivan turhia teorioita ja niitä suorittaneita ukkeleita. Maanantaina saan tietää, miten itse asiassa kaikki kevään kirjoitukset alustavasti menivät, joten sitä odotellessa!

Latasin Photoshopiin tollasia coffeeshoppeja, joilla saa valmiita "efektejä" kuviin. Mun mielestä noi on ihan kivoja, tulee sellaista kivaa filmikamerafiilistä! Ja kamppailuni täällä bloggerissa kuvien ärsyttävien, valkoisten, rumien kehysten kanssa on ohi - muokkailin nimittäin blogin html-koodia ja niin ne lähti pois. Mä ainakin tykkään enemmän reunattomista kuvista.

Koska lukio tosiaan oli siinä, kokkailtiin Veen kanssa ihan superhyvää kana-sinihomejuustopastaa. Homma oli niinkin yksinkertainen, että mä raahasin ostoskoriin paketin maustamattomia kanasuikaleita, köntsän sinihomejuustoa sekä pussillisen tagliatelle-pastaa. Eipä kovin kallista tai vaikeaa tämäkään herkkupasta ole! Ostoskoriin tiensä löysivät myös rasiallinen espanjalaisia mansikoita, kaksi syötnikypsää mangoa sekä levy suklaata - jälkkäriä varten, mihin muuhunkaan.


Kana-sinihomejuustopastaan tarvitset:
450g maustamattomia broilerisuikaleita (marinadiin: n. 0,5 dl rypsiöljyä, n. 0,25 dl hunajaa, n. 0,5 dl kasvisfondueta, 2 valkosipulinkynttä, reippaasti pippuria myllystä sekä pari tl suolaa)

1 pkt sinihomejuustoa (Pirkka á 125g)
10 tagliatelle-pastamyttyä (siis kun tagliatellet on sellasia "pastakehriä")

1. Kippaa broiskut kulhoon. Heitä marinadiainekset sekaan (pilko valkosipulinkynnet) ja anna maustua n. 15-30 minuuttia. Paista sitten.
2. Sillä aikaa kun broileri maustuu, ala keittää tagliatelleja. Paketissa/pussissa on ohjeet, mutta vettä siis kattilaan ja tagliatellet perään veden ollessa lähellä kiehumispistettä. Keittele kypsiksi ja kaada pasta siivilään ja sieltä tarjoiluastiaan.
3. Lisää pastan kaveriksi tarjoiluastiaan paistetut broileripalat ja murenna sinihomejuusto. Sekoita kaikki keskenään.


Suklaafondueen tarvitset:
200g maitosuklaata
hieman vajaa 2 dl kuohukermaa (n. 1,8 dl)
hedelmiä: mansikoita, mangoa, päärynöitä

1. Kaada kerma kattilaan ja kuumenna.
2. Lisää samalla paloiteltu maitosuklaa. Sekoita, kunnes tasaista massaa. Kaada suklaamassa fonduepataan ja laita tuikku padan alle lämmittämään.
3. Pese ja pilko hedelmät/marjat.


©2014 • Taikakaulin

2 kommenttia:

kissanminttu kirjoitti...

Onnittelut urakan saavuttamisesta!
Meilläkin fonduepata odottelee laatikossaan, pitäisi joku kaunis päivä kokeilla.. ;)

Krike kirjoitti...

Kiitos! Suosittelen kaivamaan padan sieltä laatikosta, mä ainakin tykkään ihan hirmusti dippailla ihania hedelmiä suklaadipissä. :-)