4. helmikuuta 2013

The Suklaalakko


Moikka,

aattelin kirjoitella 417 sanaa mun suklaalakosta. Jos joku miettii, että miten tämä liittyy tai vaikuttaa tähän blogiin, niin liittyy oikeastaan aika tosi paljon. :-D Suklaalakon aloitettuani en ole leiponut melkeenpä mitään enkä siksi myöskään päivitellyt blogia, that's it.

Tavoitteenani ei ollut laihduttaminen tai painon pudottaminen, mutta en olis osannut arvata keventyväni kuitenkaan ihan kolmea kiloa muun ruoakavalion ollessa täysin normaali. Mun tavoitteeni oli vähentää ihon epäpuhtauksia syystä seuraavasta: wanhojen tansseissa mahdollisimman puhdas iho. Yhtenä syyskuisena perjantaina (tarkalleen 7.9.12) käppäsin kaverin kanssa kauppaan ja siinä karkkihyllyllä aika ex tempore päätin, että nyt kiikutan kassalle vikan suklaatuotteen ennen wanhoja. Se oli lempparini, Maraboun maitosuklaalevy, söin sen tyyliin saman tien lakon alta pois, ja siitä se sitten alkoi. Puoli vuotta kestävä suklaalakko.

Oikeestaan suklaalakko ja sen aloittaminen on tosi helppoa. Sun pitää vain oikeesti sopia itsesi kanssa, että sitä suklaata et syö - et, vaikka kuinka olisi huono päivä, kanin hautajaiset tai suklaata tyrkyttävä mummeli. Mä päätin, että aina halutessani suklaata juon lasin vettä. Arvatkaa, kuinka monta lasia vettä on mennyt? No en tiedä, mutta voin sanoa, että tosi monta!

Suklaalakko näkyy ennen kaikkea mun naamassa. Ei se nytkään mikään virheetön ole, todellakaan, mutta syödessäni suklaata on seuraavana päivänä kiva kukkiva nassu. Tällä hetkellä selkä on ihan ookoo, mutta sillon joskus puoli miljoonaa vuotta sitten raavin kaikki näpyt sun muut auki, niin arvethan siellä on jäljellä. Uusia epäpuhtauksia ei ole mitenkään kauheasti ilmestynyt, ja peitemömmöillä sitten loput piiloon.

Kieltolistalla on siis ollut suklaa: karkki- ja konvehtisuklaa, suklaakeksit ja -leivonnaiset, jäätelöt - kaikki, missä vaan suklaata on. Täytyy kyllä myöntää, että vahinkoja on tietty sattunut. :-D Epähuomiossa oon haukannut esimerkiksi suklaapäällysteistä jäätelöä tai tietämättäni jonkin leivonnaisen ainesosia purassut palasen suklaakeksiä. En mä noissa tilanteissa mitään poissylkemään ole alkanut, mutta kiinnittänyt vaan jatkossa tarkemmin huomiota, mitä suuhun pistän. Kaakao sen sijaan on ollut sallittujen listalla, tosin hirmu harvoin sitä muutenkaan juon.

Joulu meni lakkoillessa tosi hyvin, sillä ilmoitin etukäteen olevani suklaata vastaanottamaton. Sain vain kaksi rasiaa (normaalisti lähempänä kymmenen), mutta onneksi mun kaverit ovat hoidelleet ne pois mun näkyvistä, thanks vaan teille. Välillä mulla on kyllä ihan hirvittävä suklaahimo, mutta yleensä suklaa ja sen näkeminen tekee - ihme - mutta pahaa. Haastan oikeesti kaikki mukaan suklaalakkoon! Varsinkin painosta eroon haluaville tää on aika hyvä ja helppo vaihtoehto. :)

Nyt reilu viikko ennen wanhojen tanssahteluja otan vielä loppukirin ja tiputan kaikki juustot ja rasvaiset tuotteet sekä leivonnaiset veks. Mutnyt, koska mun juuri alkanut nelkkujakso on sluibausjakso, lähen vähän koemeikkailemaan. Hilipatihei vaan kaikille!


Peeäs Yllä pikku palanen mun wanhojen mekosta sekä vähäsen kosmetiikkaa ja tositosi pitkästä aikaa juomani cappucino. :-)


©2013 • Taikakaulin

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kadehdittavaa itsehillintää! Ja ihanaa vihreää luvassa... :) Ja hei, vaikka tämä ehkä kuulostaa turhan positiiviselta sparraukselta, mutta sanonpahan vain ylppäreihin liittyen: kun on kolme vuotta ahertanut ja ollut asialla niin koulussa kuin kotona, kirjoitukset tuntuvat lopulta vain vanhan kertaukselta!

kissanminttu kirjoitti...

Wu mikä sepustus ja mikä itsehillintä!
Toivottavasti ei mekko tipu päältä ;)

Taikakaulin kirjoitti...

@ Nuori Emäntä: Kiitti kiitti :) ! Itse asiassa toi oli varmastikin aika osuvasti sanottu!

@ kissanminttu: Thanks! Onneks nyörit saa todella kireälle ;)

Anonyymi kirjoitti...

Eieiiei tulis onnistuu multa... Mutta onnee sulle, enitenhän siinä tarvitaan itsekuria ja se multa puuttuu :D
Heyy voitko muutes laittaa sit kuvan susta sillon wanhojentanssipäivänä :)

Taikakaulin kirjoitti...

@ Ano: Tacktack :) mäkin luulin, et multa puuttuu kans itsekuri, mut ihmettelen itekin miten hyvin oon tässä onnistunut :-) !! Ja varmasti laitan!

Pihla-Ottilia kirjoitti...

Kuulostaa kyl nii hyvältä! Ei oo mummin suklaita ollu houkuttelemas vähää aikaa, viime viikol hairahduin ostaa suklaata, mut se oli 75% joten ei kai nii paha :D Mäki voisin kyl karsii ainaki hetkeks vähä tätä ruokavalioo, vois jättää ainaki noi 50% juuston kokonaa pois! :D

Taikakaulin kirjoitti...

Haha jep :-) tosin tosi upeesti alkoi mun loppukiri, kun äiti oli aamupalaleivän väliin laittanu juustoa..

Kakkumonsteri kirjoitti...

Tsemppiä suklaalakkoon! =) Itse pudotin aikoinaan 10kg raskauden jälkeen jättämällä vain kaikki herkut pois ja palaamalla normaaliin liikuntaan. Muuhun ruokavalioon en paljon koskenut! =)

Taikakaulin kirjoitti...

Kiitoksia! Mä liikun tai urheilen ihan nolon vähän, täytyy nyt kyllä ottaa vähän niskasta kiinni :-D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...