1. helmikuuta 2013

Mustikkapalat



Heipsanssaa!

Kolmas koeviikko on vihdoin ohi tänä lukuvuonna, ja jos sun sisällä asuu sellanen pikkunen perfektionisti, on ne oikeesti henkisesti aika raskaita. Mulla oli vain neljä koetta, mutta silti melkonen stressi. En tiedä näkyykö se millälailla ulospäin musta, mutta kymmenen tunnin univelat viikon ajalta, väsymys ja tänpäiväisen ruotsin kokeen tärisevät kädet kertoo ehkä jotain. Että ylppäreitä innolla vaan odottaen. Tavallaan ylppärit on kyllä asia erikseen, mutta jotenkin mun täytyisi käsittää ettei esimerkiksi kaikissa aineissa tarvi olla täydellinen tai edes hyvä. Se on vaan uskomattoman vaikeeta, jos on saanut paljon liian hyviä numeroita. Oikeesti.

Oon nytkin aika väsynyt, mutta aattelin päiväunien sijaan mennä aikaisin illalla nukkumaan ja sinnitellä nyt pystyssä. Teinkin koulusta tultuani mustikkapaloja, koska leipominenhan auttaa ihan oikeestioikeesti kaikkeen. Hifistelyleivonnaiset eli vaikka pikkutarkat marsipaanikakut (kuten tämä) aiheuttaa toisaalta kyllä taas ihan kamalan stressin, mutta tällaset lepposat leivonnaiset on jättefine.

Niin ja se suklaalakko. Se on suurin syy tähän postailemattomuuteeni, sillä suklaan ollessa nyt jo yli neljättä kuukautta tiessään ovat kaikki muutkin makeat leivonnaiset jääneet. Sikkepitkän leivonnaisreseptitauon jälkeen siis mustikkapaloja Open Cafén ohjeella, var så goda. ;)


Tarvitset:
300g voita tai margariinia
6 kananmunaa
6 dl sokeria
3 dl maitoa
9 dl vehnäjauhoja
5 tl vaniljasokeria
3 tl leivinjauhetta (alkup. ohjeessa ei ollut ollenkaan leivinjauhetta)
mustikoita


1. Sulata voi tai margariini. Anna jäähtyä.
2. Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
3. Sekoita kuiva-aineet keskenään.
4.  Lisää munasokerivaahdon sekaan vuorotellen jäähtynyttä voita, maitoa ja kuiva-aineseosta. Sekoita tasaiseksi ja kaada leivinpaperille uunipellille. Ripottele päälle haluamasi määrä mustikoita.
5. Paista 200°C 15-25 minuuttia.


Peeäs Oon niin koukuttunut iPhoneen, että en edes muista, milloin kuvia olisin järkkärillä ottanut. Nyt siitä [järkkäristä] loppui juuri akku, niin iPhone hoiteli jälleen homman.

©2013 • Taikakaulin

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Muistan niin sen tunteen kun koeviikko oli ohi.(nimim.ylioppilas-08) Se oli ihana tunne,päällimmisenä helpotus. ja jännitys, mitä arvosanoja tulee.:) Nauti nyt ennen kun taas alkaa uusi jakso, ja kohta taas uusi koeviikko:)oikeesti koko lukio menee niin nopeeta ohi.
Sulla on mukava blogi! Tykkään.
T.Laura

kissanminttu kirjoitti...

Mulla koeviikko puolivälissä, ruotsinkoe vielä tulossa :)
Iiihania mustikkapaloja!
Tää on aika hauskaa, sillä bongaan jo toistamiseen sun sivuilta linkin johonkin blogiin, joita minäkin olen jo lukenut kauan :D

Krike kirjoitti...

@ Ano: nyt on jo paljon parempi fiilis koulun ja stresssssailun suhteen, ja toi on niin totta! Aika menee ihan hurjan nopeeta! Tykkään lukiosta tosi paljon, koeviikotkin on muuten ihan jees, mutta stressaaminen vaan uuvuttaa.. ;D

@ kissanminttu: lycka till svenska provet!! Aijaaa, sattuikin :-) Open Café on ihana blogi! ja sun blogi kanssa :)

Repsu kirjoitti...

ei pidä ottaa turhaa stressiä koeviikosta, kuhan vaan on mukana tosi hyvin sillon tunneilla oikeen jakson aikana ja tekee läksyt ja kaikkee! ainaki mulla toi toimi hyvinhyvin ;) ja ylppäreihin on aikaa valmistautua kun on lukuloma (ainakin siis kevään kirjotuksiin) että siinä ehtii kyllä ihan kivasti kertailla :) ja noi mustikkapalaset näyttää hyviltä, varsinkin kun mulla ei oo jääkaapissa just mitään ruokaa... :D

Krike kirjoitti...

Repsu, toi ois ihan totta... mutta jotenkaan ei toimi mun kohdalla. Läksyt teen kyllä aina ja tunneillakin oon mukana, mutta silti, koeviikoilla joudun 'opettamaan' asiat itselleni aikalailla uusiksi. :-D