1. tammikuuta 2012

Ruisleipä (juureton!)

Pahoittelen kuvien puuttumista! Koitan palauttaa kuvat mahdollisimman pian takaisin. (Edit 14.2.2016)

Oli kuulkaas hienot suunnitelmat uuden vuoden tarjoiluihin, mutta naapurin emännän tultua harmillisesti juuri kipeäksi suunnitelmat sitten vaihtuivat. Kaverin kanssa mietittiin, mitä tehään, ja tulos oli seuraava: hengataan Pihliksen pikkusiskojen kanssa ja pari leipomisjuttua värkätään. Päädyttiin muun muassa tähän sikahelppoon ruisleipään, johon reseptin bongasimme La Panen -blogista. Eikös ikisuomalainen ruisleipä just sovikin ihan vaikka jokaiseen päivään?

Tänään, 1. tammikuuta 2012, tämän Taikakaulin-blogini mittariin tuli yksi vuosi täyteen! Kuluneen vuoden aikana julkaisin kaiken kaikkiaan himpun vajaat 200 reseptiä, saa nähdä millaisiin lukemiin tänä vuonna päästään!

Tarvitset: (sellaset 2 leipäkipaletta)

1/2 litraa eli 5 dl haaleahkoa vettä
1/4 tuorehiiva (n. 12,5g)
1/2 rkl suolaa
1/2 kg ruisjauhoja
sokeria 1/2 rkl

1. Mittaile ja sit sekoitteleppa noi kaikki kimppaan. Det var det!



2. Kohota ainakin tunnin verran ja leivo sitten reikäleiväksi (ei limpuksi), paista 250 °C 50 minuuttia. Niih.

Vinkki Kannattaa tehdä kaksi ohuehkoa reikäleipää korkeiden ja paksujen limppujen sijaan, sillä reikäleivät paistuvat nopeammin. Meijän ruislimppu pääsi koirankuppiin, raa'aksihan se jäi.


©2012 • Taikakaulin

4 kommenttia:

Erjuska kirjoitti...

Kiitos ohjeesta. Tuota täytyy ehdottomasti kokeilla : )
Mukavaa Uutta Vuotta.

Krike kirjoitti...

Eipä mitään, kiitos kommentistasi! Mukavaa uutta vuotta sinullekin! :)

Kakkumonsteri kirjoitti...

Onnittelut 1v blogille! =)

Krike kirjoitti...

Kiitoss! :-)