Viime vuonna (2011) tein meidän kodistamme piparitalon. Suunnilleen se juu onnistui, mutta jos korkeutta olisi ollut vähemmän ja mulla tekovaiheessa tarkkuutta enemmän, näyttäisi se vielä enemmän oikealta. Ikkunoita ei ole tarkoituksellakaan oikeaa määrää, vaan lähinnä piparitalon visuaalista näkymää ajatellen tein muutoksia.
Pikeeri on ihanaa. Se on niin helppotekoista ja kuivuu nopeasti, i like. Nyt en edes viitsinyt alkaa taistelemaan sokerinsulatuksen kanssa, vaan kiinnitin kaikki piparkakkutalon osat pikeerillä. Joutuuhan siinä jokusen minuutin osia paikallaan pitää, mutta voi myös laittaa viritelmiä, jolloin voit puuuhata ihan muuta. Arvaa vain kummin minä tein. ;D
Lisään tähän kaavat kun vain saan ne puhtaaksi piirrettyä ja skannattua.
Edit Kaavat ovat tämät julkaisun lopussa.
Tarvitset:
1 kg valmispiparitaikinaa (ei kannata omatekoista tähän tuhlata !)
pikeeriä
1. Kauli piparitaikina ja ota kaavojen mukaiset osat. Leikkaa ikkunat ja ovet. Paista 200-225 °C.
2. Valmista punainen pikeeri. Vedä seiniin raidat.
3. Valmista valkoinen pikeeri. Pursota ikkunaraamit ja ikkunaristit. Pystyt pursottamaan paksua pikeeriä suoraan ikkuna-aukkoihin ilman alustaa tms.
4. Sulata suklaa. Koristele talon isot katot sekä kuistin pienet katot.
5. Valmista pikeeriä, joka on paksua (=tomusokeria hieman enemmän). Kiinnitä ensimmäinen sivuseinä paljolla pikeerillä ja laita iso muki tueksi. Kun seinä on suunnilleen kuivahtanut, kiinnitä muut seinät sekä kuisti. Kiinnitä viimeiseksi katot: ensin mansardikaton alemmalla olevat osat, lopuksi "harjat". Anna kuivua.
6. Sihtaa päälle tomusokeria.
Kaavat: (Huom! Ikkunat ja ovet eivät ole kaavoihin piirrettyinä!)
Valitettavasti kaavat eivät ole keskenään oikeassa kokosuhteessa. Yllä on mitat, alla osien muodot.
Peeäs Vaikka nyt onkin herkkulakko,
ei silti bogin sulkemispakko.
Kaikki makea roskiin heitetään,
kun kasvispöperöitä keitetään. ;)
Tein ylijääneestä taikinasta mummulleni tuollaisen pikkumökin!
Pikeeri on ihanaa. Se on niin helppotekoista ja kuivuu nopeasti, i like. Nyt en edes viitsinyt alkaa taistelemaan sokerinsulatuksen kanssa, vaan kiinnitin kaikki piparkakkutalon osat pikeerillä. Joutuuhan siinä jokusen minuutin osia paikallaan pitää, mutta voi myös laittaa viritelmiä, jolloin voit puuuhata ihan muuta. Arvaa vain kummin minä tein. ;D
Lisään tähän kaavat kun vain saan ne puhtaaksi piirrettyä ja skannattua.
Edit Kaavat ovat tämät julkaisun lopussa.
Tarvitset:
1 kg valmispiparitaikinaa (ei kannata omatekoista tähän tuhlata !)
pikeeriä
- punaisena (enemmän väriä, vähemmän muuta nestettä)
- valkoisena
1. Kauli piparitaikina ja ota kaavojen mukaiset osat. Leikkaa ikkunat ja ovet. Paista 200-225 °C.
2. Valmista punainen pikeeri. Vedä seiniin raidat.
3. Valmista valkoinen pikeeri. Pursota ikkunaraamit ja ikkunaristit. Pystyt pursottamaan paksua pikeeriä suoraan ikkuna-aukkoihin ilman alustaa tms.
4. Sulata suklaa. Koristele talon isot katot sekä kuistin pienet katot.
katot |
Pursota talon nurkkiin "valkoiset laudat" |
6. Sihtaa päälle tomusokeria.
Kaavat: (Huom! Ikkunat ja ovet eivät ole kaavoihin piirrettyinä!)
- kattokappale: 17cm x 5cm
- kuistin päätyseinä: 4cm x 9cm (korkeus = korkein kohta)
- kuistin sivuseinä: 4cm x 6cm
- kuistin kattokappale: 1,8cm x 4,6cm
- päätyseinä: 10cm x 16cm (korkeus = korkein kohta)
- sivuseinä: 10cm x 15cm
Valitettavasti kaavat eivät ole keskenään oikeassa kokosuhteessa. Yllä on mitat, alla osien muodot.
pulkkamäki calling! |
Peeäs Vaikka nyt onkin herkkulakko,
ei silti bogin sulkemispakko.
Kaikki makea roskiin heitetään,
kun kasvispöperöitä keitetään. ;)
Tein ylijääneestä taikinasta mummulleni tuollaisen pikkumökin!
©2012 • Taikakaulin
2 kommenttia:
Aivan mahtava talo, taidokkaasti tehty. Lisäsin blogisi listalleni.
Voi kiitos paljon Pioni! Pionilaaksossa tulee käytyä todella usein. :)
Lähetä kommentti