24. maaliskuuta 2011

Vaniljainen sitruuna-mustikkapannukakku


Tänään tullessani koulusta kotiin tuuli ihan hirveästi ja lumensekainen räntä kasteli kivasti hiukset. Silloin ei tullut mieleeni mitään muuta kuin Sooloilua-elokuvan Lea-mummelin suusta kuultu lausahdus: "Kun kaikki menee päin mäntyä, paista pannukakku!" Tavallinen pannari on jo jotenkin niiiiin kulunut, että päätin tehdä jotain hieman erilaista ja poikkeavaa. Samalla sitruunateemalla jatkan, viimeksihän kulutin ihanan sitruunarahkapurkin rahkapulliin. Pannukakun sitruunarahkan kaveriksi lisäsin vielä pakkasesta viime vuoden mustikoita. Tämä pannukakku sopisi vaahterasiirapin kanssa hyvin vaikka tämän jälkkäriksi!


Tarvitset:

4 dl maitoa
2 kananmunaa
1 rkl sokeria
2 tl suolaa
1 prk (200g) sitruunarahkaa (esim. Valio)
1 sitruuna (kuori + mehu)
2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl öljyä

pinnalle:

3 dl mustikoita
3-4 rkl perunajauhoja
4 tl vaniljasokeria

tarjoiluun:

vaahterasiirappia


1. Mittaa maito kulhoon ja sekoita mukaan kananmuna, suola ja sokeri.


2. Nostele rahka erissä ja sekoita tasaiseksi litkuksi. Raasta sitruunan kuori pienellä terällä ja lisää taikinaan. Purista sekaan myös sitruunan mehu. Mittaa jauhot mukaan ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi öljy. Anna turvota noin puoli tuntia.


3. Voitele piirasvuoka huolella (jos teet pellille, tee taikina kaksinkertaisena!). Kaada taikina vuokaan.
4. Mittaa mustikoiden sekaan perunajauhot ja sekoita varovaisesti tasaiseksi, siten ettei rakenne kärsi. Lisää myös vaniljasokeri ja sekoita varoaisesti sekaan. Ripottele mustikat pannukakun pinnalle. Paista pannukakkusta 225°C noin 25-35 minuuttia.

 

Peeäs MIHIN KATEGORIAAN TÄMÄ KUULUU? :D

©2011 • Taikakaulin

4 kommenttia:

Anna kirjoitti...

Ehdotus: Piirakat / Makeat, koska onhan pannari nyt sillai omal tavallaan, ei nyt ehkä ihan makea, mut kuitenki sillai.. :D

Kivoja ohjeita taas tullut! :)

Krike kirjoitti...

Kiva, sinne sen eilen laitoinkin :)

lintsi kirjoitti...

Hyvältä näyttää täälläkin! Kiitos vierailusta Pullan paikassa:)

Krike kirjoitti...

:)