Nam! Näistä tuli tosi hyviä! Harvoin itse kehun omia tuotoksiani, mutta nyt on ihan pakko myöntää että nappiin meni! Eksyin maikkarin Makuja-resepteihin helmikuussa kun kävin katsastamassa Runebergin torttuja (jotka olivat rumia) ja tämä pomppasi silmään. Nämä ovatkin huippukokki Sara La Fountainin käsialaa, toki muuntelin nämä sen mukaan mitä itse halusin ja mitä kaapista löytyi. Sara on muuten tosi kiva tyyppi, viime syksynä Ruokamessuilla tapitettiin kaverin kanssa kaks tuntia, kun Sara kokkaili ja jutteli siinä lomassa meille. :)
Aluksi epäilytti, miten siirappi, sokeri ja mansikat irtoavat muffinipellin pohjista. No, kun vain voitelee muffinipellin huolellisesti, ei hätää. Ainakin minulla irtosi tosi nätisti. Kesällä nämä kannattaa tehdä tuoreista mansikoista ja nytkin harkitsin teenkö vai jätänkö kesään, sillä en käytä pakaste- tai ulkomaisia mansikoita yleensä leivontaan. Pakastimestamme löytyi kuitenkin viime kesältä mansikkalohkoja. En sulattanut niitä mikrossa ollenkaan ettei lössäänny, vaan annoin seistä tiskipöydällä puolisen tuntia ja sitten vain nypin niitä sieltä purkista irti. Vielä kun olisi ollut valmiiden leivosten kylkeen vaniljajäätelöä, niin olisi ollut supernappi!
Äitin reaktio yleensä kun
Laitoin tänään kaksi reseptiä, joten älkää unohtako tätä!
Tarvitset:
150 g voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
2 dl turkkilaista jogurttia
1/2 dl kermaa
1 tl vaniljakreemijauhetta / vaniljasokeria
1 tl kardemummaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
3 tl perunajauhoja (3 tl = 1 rkl)
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl ruokasoodaa
300 g mansikoita
voita muffinipellin voiteluun
ruokokidesokeria
vaaleaa siirappia (esim. Maple Joe's)
1. Laita mikronkestävään kulhoon voi ja sulata pehmeäksi mikrossa. Lisää 2 dl sokeria ja vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Riko vaahtoon kananmunat ja vatkaa tasaiseksi. Lisää vaniljakreemijauhe / vaniljasokeri ja turkkilainen jogurtti sekaan ja sekoita tasaiseksi massaksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
Vas. turkkilainen jogurtti, oik. kuiva-aineet |
Valmis taikina |
Muista voidella! Vas. siirappi, oik. ruokokidesokeri |
Vas. mansikat, oik. taikinaaaaaa |
VINKKI Kun otat muffinit uunista, painele ne tasaisiksi lastalla. Kun kippaat ne ympäri, ne pysyvät paremmin pystyssä kun ovat tasaisia.
Painele pinta tasaiseksi |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti