26. maaliskuuta 2011

Mansikka-suklaa cup cakes

 

Jo hiihtolomaviikosta alkaen olen haaveillut cup cakeseissta. Nyt vihdoin oli oiva hetki toteuttaa ne. Näiden cup cakesien tai muffinien - kuinka vaan - sisällä on mansikka-suklaasydän ja itse taikinassa maitosuklaarouhetta. Tämä versio ei ole laktoositon, mutta helposti saat sen vaihtamalla maidon laktoosittomaksi sekä valitsemalla laktoositonta suklaata esimerkiksi Brunbergilta. Kuppikakut koristellaan yleensä jollakin kuorrutetahnalla sekä nonparelleilla ja muilla iloisilla härpäkkeillä. Mansikkatomusokeri sopisi mainiosti kuorrutukseen tavis tomusokerin sijaan! Näistä tuli jo vähän kesäinen ja keväinen olo :)


Tarvitset:

130g margariinia tai voita
1 1/2 dl sokeria
2 kananmunaa
1 1/2 tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoja
1/2 dl tummaa kaakaojauhetta
3 tl vaniljasokeria 
1 dl kermaa (käytin poikkeuksellisesti Flora Vispiä)
1 levy maitosuklaata (minulla Maraboun maitosuklaa)
mansikoita (n. 5-10 kpl)
pikkasen perunajauhoja

koristeluun:

1 1/2 - 2 dl vispikermaa (paras Flora Vispi)
 1 - 2 rkl tomusokeria (maun mukaan!)
1 tl vaniljasokeria
pari palaa tummaa suklaata
nonparelleja / strösseleitä
(sokerimassaa)
(elintarvikeväriä)


1. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Itse olen aina tosi kärsimätön ja vaahdottaminen jää hieman puolitiehen - ei hätää, taikina riittää vaikket jaksaisi ihan kunnolla vaahdotella. :) Riko kananmunat taikinan sekaan ja vatkaa sähkövatkaimella. Lisää kerma.
2. Sekoita kuivat aineet ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi massaksi. Mikäli haluat norjempaa, lisää vielä 1/2 dl kermaa. Maitokin käy :D

Kuiva-aineet taikinaan
3. Rouhi noin puolet suklaalevystä paloiksi ja lisää taikinaan.
4. Paloittele loppu suklaalevy paloiksi ja puolita mansikat leikkuualustalla veitsellä.



5. Asettele paperivuoat muffinipellille ja nostele nokareet taikinaa pohjalle. Tasoita lusikalla hieman ja paina suklaapala taikinaan. Nosta suklaapalan päälle mansikanpuolikas. Minulla oli jättimäisen suuria mansikoita, siksi vain puolikas! Ripottele perunajauhoa mansikoiden päälle etteivät vety uunissa niin hirveästi. Nosta taikina "kanneksi". Paista uunissa 225 °C kunnes koostumus on kiinteää ja pinta kauniin ruskea. Anna sitten jäähtyä uunista tullessa kunnolla.

Uuniin ja sieltä tulossa



6. Muotoile halutessasi sokerimassasta kuvioita. Voit värjätä myös sokerimassan tai maalata tekemiäsi kuvioita vielä jälkeen päin. Värjäämisinfoa löydät vasemmalta täältä.

7. Sulata suklaakoristeita varten tumma suklaa mikrossa. Lapioi pieneen pussiin, leikkaa kulmaan reikä ja pursota leivinpaperille haluamiasi koristeita. Suklaan temperointi-infoa löydät täältä.
8. Mittaa vispikerma kulhoon. Lisää sokeri(t) sekä pieni nokare elintarvikeväriä, minulla Wiltonin Pink. Vatkaa sähkövatkaimella vaahdoksi, älä liian kovaksi. Nostele vaahto pursotuspussiin ja pursota tähtityllalla ulkoreunalta sisällepäin kiertäen kiehkura muffinin päälle.
9. Asettele koristeet päälle.


Peeäs Nyt pidän makean leivonnaisten taukoa ainakin pääsiäiseen asti! Tosi huono omatunto, kun olen syönyt liikaa suklaata ja herkkuja. Kohta olen vierivä pulla. Ajattelinkin viettää tänään päivän täysin pihalla lumihommissa. Jos ei muuta, niin lapioin vaikka nurmelta kaikki lumet jos muutakaan liikunta en keksi.

©2011 • Taikakaulin

2 kommenttia:

lintsi kirjoitti...

Hyvältä näyttää!:)

Krike kirjoitti...

Hei kiitti! (: