Viime viikonloppuna meillä syötiin siis kasvissosekeittoa, nam! Äiti ei ollut kotona, enkä halunnut (taaskaan) syödä kaupan valmisruokia, joten tein sitten itse ruoan. Kasvisliemikuutioita tai mitään muitakaan liemikuutioita ei kotoa löytynyt, joten korvasin sen fondilla. Kasvissosekeitto on nopeaa, helppoa ja tärkein - hyvää! Lauantaina paistoi ainakin täällä Etelä-Suomessa aurinko täydeltä taivaalta ja keittiössä oli ihana häärätä: ei tarvinnut valoja sisällä :) Nyt täällä sataa taas lunta ja sataakin sankasti. Siis hyvä hetki päivittää blogia.
Tarvitset:
7,5 dl vettä
3 isohkoa perunaa
4 paksua porkkanaa
6 kirsikkatomaattia
1 iso punasipuli
mausteita: suolaa, pippuria etc.
1-2 tl vasikanfondia (käy muutkin)
päälle:
juustoraastetta
vaaleaa leipää (krutonkeihin)
1. Pese ja kuori perunat ja porkkanat. Laita vesi kiehumaan. Pilka kuoritut vihannekset keskenään samankokoisiksi paloiksi. Kun vesi kiehuu, laitaa kattilaan ja pienennä lämpöä hieman.
2. Silppua sipuli. Minä säästin jälleen kyyneleeni ja hoidin homma kotiin Tupperware :n sipuligiljotiinilla.
3. Leikkaa vaalea leipä neliöiksi ja ruskista (tässä: paahda) pannulla. EI ÖLJYÄ TAI RASVAA!
4. Kun perunat ja porkkanat ovat kiehuneet jo lähes pehmeiksi, lisää tomaatit ja sipulit. Kun tomaatin laittaa kiehuvaan veteen, siitä lähtee lähes itsestään kuori irti. Voit siis halutessasi onkia kuoret kattilasta.
"The Sipuligiljotiini" |
Soseeksi :) |
©2011 • Taikakaulin
2 kommenttia:
NAM! Ihan sikahyvän näköistä. Tosi helppo kasvissosekeitto näköjään, pitääpä muistaa tämä kun tulee hyvä väli tehdä. :)
Kiitti! Tää on tosi helppo juu, oikeastaan ei tällaiseen tarvitse edes mitään reseptiä - heittelee kaikkea kivaa vaan kattilaan. :-)
Lähetä kommentti