23. maaliskuuta 2011

Chilitagliatelle friteeratulla halloumjuustolla

 


Tehtiin kaverin kanssa viime viikonloppuna kaikkea maukasta keittiössä. Piti keksiä nopeasti jotain ruokaa ennen kuin mun iskä ja sisko lähtivät kauppaan ruokaostoksille. Kaapista löytyi tagliatelleja sekä paketti iki-ihanaa halloumjuustoa. Myös Pirkan käteviä tomaattikastesekoituksia löytyi, ja valitsimme tähän chili-tomaattikastikkeen.


Tarvitset:

5 tagliatelle kiehkuraa
noin 5-7 l vettä (keittämiseen)
1 rkl öljyä
1 tl suolaa
1 pkt (390g) chili-tomaattipastakastiketta

friteerattuun halloumiin:

1 pkt halloumjuustoa
1 kananmuna
2-3 dl korppujauhoja
n. 3-4 dl rypsiöljyä (uppopaistoon / friteeraukseen siis)

tahna

Rajahin Tandoori Paste -chilivalkosipulitahnaa 


1. Laita tagliatellejen keittovesi kiehumaan. Kun vesi kiehuaa, alenna lämpötila 4 ja lisää tagliatellekiehkurat. Kun tagliatellet ovat lähes kokonaan pehmenneet, lisää suola ja öljy. Kaada tagliatellet sekä kiehuva vesi siivilään lavuaarin päällä juoksevan, kylmän veden alla. Älä huuhdo liian kauaa, etteivät jäähdy liikaa. Kaada tagliatellet paistinpannulle ja lisää päälle tomaattikastike. Anna muhia kannen alla 10-15 minuuttia (eli sen aikaa siis, kun friteeraat halloumia).



2. Ota halloum leikkuulaudalle. Kuivaa talouspaperilla ylimääräinen neste pinnasta pois. Leikkaa terävällä veitsellä halloumjuustosta siivuja. Pyöräytä halloumjuustopalat ensin kananmunassa, jonka rakenne on rikottu. Kääntele vikana korppujauhossa.



3. Kuumenna öljy kattilassa. Pidä kattilan kansi lähettyvillä, sillä öljyn ylikuumentuessa ja syttyessä mahdollisesti palamaan tukahdutat tulen kannella. Älä missään nimessä vedellä! Kun tiputat vaalean leipäpalan öljyyn, se kypsyy alle 10 sekunnissa mikäli öljy on tarpeeksi kuumaa. Nostele noin viisi halloumjuustopalasta kerrallaan öljyyn ja ruskista nätisti.

Kannattaa ensin kokeilla yhdellä halloumilla!

4. Asettele lautaselle pasta, halloumit sekä valitsemasi vihreä osuus. Tahnan saat tehtyä helposti tee- tai jälkkärilusikalla.

Peeäs Olen pahoillani, sillä kokkailen hyvin vähän erikoisruokavalioita noudattaville ruokaa tai leivoksia. Meidän perheessä ei ole allergioita enää juurikaan. Aikeissa on kuitenkin erityisruokavalioisillekin herkkuja tehdä!

©2011 • Taikakaulin

2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Oi että, onpas herkullisen kuuloista, etenkin tuo halloumi!

-Heidi

Krike kirjoitti...

Kiitti, tuo friteerattu halloumi oli kyllä niiiiin älyttömän hyvää! :)