25. elokuuta 2018

Gluteeniton ja maidoton suklaakakku


Mun on jo pidempään tehnyt mieli oikein suklaista Sacher-kakkua. Niinpä mä toissa päivänä päätinkin pitkästä aikaa leipoa suklaakakun, jota myös mun sisko pystyisi syömään. Koska sisko joutuu välttämään niin maitoa kuin monia niin sanottuja perusviljoja, häneltä jää tosi usein välistä monet kakut ja leivonnaiset. Nyt hän sattui vielä olemaan kipeenä, joten mikäpä oisi voinut olla parempi ajoitus tehdä häntäkin piristävä kakku. :-)

Jos mä en ois tiennyt, en olis arvannut tämän olevan maidoton ja gluteeniton. Suklaana mä käytin tällä kertaa Brunbergin gluteenitonta ja laktoositonta tummaa suklaata, joka on periaatteessa kyllä maidotonkin – siinä siis tosin saattaa olla jäämiä maitoproteiinista, jota toki erittäin maitoallerginen ei välttämättä siedä ollenkaan. Täysin maidottomia suklaita toki myös löytyy, mutta mun sisko pystyy tuota Brunbergia syömään. Kakkupohja taas oli mun mielestä ihanan mehevä ja kuin mikä tahansa suklaakakkupohja. Nykyään gluteenittomuus ja maidottomuus eivät mun mielestä ole mikään este!

Munaton tämä kakku ei ole, ja monet suklaat saattavat myös sisältää jäämiä muun muassa pähkinöistä ja mantelista. Kaikkiin allergioihin tämä kakku ei siis oo vastaus, mutta maidottomille ja gluteenittomille passaa mainiosti! Kakkupohjan resepti on peräisin Kokkausterapiaa-blogista. Kakkupohjan koko sekä suklaakuorrutteen määrä tässä mun reseptissä ovat optimaaliset 15cm irtopohjavuoan kakkuun. Tuplaamalla ainekset syntyy n. 24cm vuokaan passaava kakku.

Suloisia suklaakakkuhetkiä! ❤︎


Tarvitset kakkupohjaan
2 valkuaista
75g maidotonta margariinia tai voita
0,75 dl sokeria
2 keltuaista
0,25 tl suolaa
75g maidotonta suklaata
n. 1 tl leivinjauhetta
0,25 dl perunajauhoa
0,75 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta (mä käytin pullajauhoseosta)

vuoan voiteluun:
maidotonta rasvaa
vähän perunajauhoja

kakun väliin
kostutukseen esim. kauramaitoa
esim. aprikoosihilloa tai haarukalla survottua persikkaa

suklaakuorrutteeseen
100g maidotonta tummaa suklaata
0,75 dl kookoskermaa

koristeluun
suklaalastuja
mustikoita


1. Kakkupohja: Vaahdota valkuaiset omassa kulhossaan. Vaahdota sitten toisessa kulhossa sula voi sekä sokeri keskenään. Lisää voi-sokerivaahdon sekaan keltuaiset, suola ja pienissä erissä sula suklaa. Siivilöi sitten kuivat aineet mukaan ja sekoita. Lisää lopuksi valkuaisvaahto varovasti sekoittaen. Kaada taikina rasvattuun ja jauhotettuun 15cm vuokaan, paista n. 160°C noin 30 min. Anna pohjan jäähtyä paiston jälkeen ja leikkaa kolmeen osaan.
2. Kasaa kakku: kostuttaen molemmat täytevälit kauramaidolla ja täyttäen hillolla/persikalla.
3. Kuorrutus: Palottele suklaa omaan kippoon. Kaada kookoskerma toiseen kippoon ja kuumenna kookoskermaa mikrossa, kunnes se höyryää mutta ei kiehu. Kaada kookoskerma suklaapalojen päälle, peitä kippo esim. lautasella ja anna suklaan sulaa. Jos suklaa ei sulanut täysin, lämmitä seosta vielä mikrossa. Kaada kuorrutetta ensin kakun päälle ja auta kuorrutetta leviämään kohti reunoja (samalla tasoitat kakun päällisosan siis muutamalla vedolla). Sivele lopuksi reunoihin kuorrutetta ja levitä palettiveitsellä. Anna jähmettyä. Koristele lopuksi.

 ©2018 • Taikakaulin

2 kommenttia:

World of Animals, Inc kirjoitti...

What is used as the tall decorations on the top of the cake? Anything with chocolate looks incredibly delicious to me. Thanks for the share, hope you have a fantastic weekend. Keep up the posts.

World of Animals

Krike kirjoitti...

Hello and thank you for your comment! And I'm sorry that I haven't answered yet! The tall decorations are dark chocolate. I melted them first and then spread on the bakery paper. When they were hardened I put them on the cake. :)