5. tammikuuta 2018

Päärynä-sinihomejuustosalaatti karamellisoiduilla pekaanipähkinöillä

Yhteistyössä Exotic Snacks

Helou!

Edellisestä reseptistä on kulunut ihan hurjan kauan aikaa, hui! Tässä välillä on ehtinyt tapahtua vaikka ja mitä: oon ollut laulamassa oopperan kuorossa, oon neulonut miljoona villasukkaa, imeltänyt perunalaatikkoa ja graavannut lohta, nauttinut syksystä Saimaan rannalla sekä joululomasta Etelä-Suomessa kuin myös ihanan lumisessa Kuopiossa ja lisäksi oon tällä hetkellä yksietuhampainen – multa nimittäin poistettiin toinen etuhammas. Hampi katkesi ala-asteen liikuntatunnilla, ja siinä ehti olla muovinen kuori yli kymmenen vuotta. Hammasparka on ollut kuitenkin hoidoista ja leikkauksista huolimatta viime vuodet vähän heikossa hapessa ja nyt se sai sitten kyytiä. Nyt porskuttelen menemään irrotettavalla proteesilla kolmisen kuukautta, kunnes lopullisen implantin ja kruunun siihen saan.

Mun ja mun poikaystäväni koti on ihana ja sen keittiössä on maailman ihaninta kokata. Mun äiti ja iskä kävivät meillä tuossa kyläilemässä, ja mä kokkailin home made ranskiksia sekä ihanaa päärynä-sinihomejuustosaldea karamellisoiduilla pekaanipähkinöillä. Äippä ja iskä toivat mukanaan possun sisäfileetä, ja voilà – herrrrkullinen iltaruoka olikin jo valmis!

Mä rakastan suolaisen, makean, pehmeän ja rapean yhdistelmää. Tässä salaatissa on niitä kaikkia! Suolainen homejuusto kohtaa makean päärynän sekä karamellisoosin, rapsakat pekaanipähkinät kohtaavat pehmeät päärynän ja juuston. Tää salde on super simppeli, ja voin luvata, että ihan hurjan hyvää!!

Tarvitset:
n. 1/2 dl Exotic Snacks pinjansiemeniä
1 pss Exotic Snacks pekaanipähkinöitä (tai noin 200g)
n. 50g voita
n. 4 rkl sokeria
ripaus suolaa

esim. 1 pss jäävuorisalaattia
esim. 1 pss tammenlehtisalaattia
2 kypsää päärynää
1 pkt sinihomejuustoa
loraus oliiviöljyä
pippuria


1. Paahda ensin pinjansiemenet kuumalla paistinpannulla kullanruskeiksi. Öljyä ei tarvitse, kunhan pyörittelet siemenet nopeasti pannulla. Siirrä siemenet lautaselle jäähtymään.
2. Laita sitten samalle pannulle pekaanipähkinät ja paahda vähän aikaa. Lisää voi ja anna sen sulaa. Lisää sitten sokeri, anna senkin sulaa ja sekoittele sitten. Lisää suola. Pyörittele pähkinät karamellisoosissa, lisää tarvittaessa voita ja sokeria. Kaada karamellisoidut pekaanipähkinät laakealle lautaselle jäähtymään.
3. Pese ja revi salaatit kulhoon.
4. Pilko päärynät paloiksi ja heitä salaatin sekaan. Murenna homejuusto salaattiin. Lorauta oliiviöljyä sekä rouhaise pippuria, sekoita.
5. Lisää lopuksi pinjansiemenet ja pekaanipähkinät. Nauti salde sitten sellaisenaan tai ruoan kyljessä!

Näkymä meidän keittiöstä Saimaalle

Yhteistyössä

©2018 • Taikakaulin

4 kommenttia:

Kanelitytön kakkuparatiisi kirjoitti...

Kuulostaa herkulliselta!

Krike kirjoitti...

Kiitos! Sitä se kyllä oli :-)

Anonyymi kirjoitti...

On kyllä hyvännäköistä! Toivottavasti hammas tulee pian kuntoon ja mukavaa alkanutta vuotta!

Krike kirjoitti...

Kiitos paljon! Nyt heinäkuun puolivälissä mulla on ollut uusi, hieno ja pysyvä hammas jo kohta kaksi kuukautta paikoillaan. :-)