23. huhtikuuta 2017

Vuohenjuusto-tomaattipizza



Yhteistyössä: Exotic Snacks

Mulla on ollut mun ihana pizzakiveni kohta neljä kuukautta enkä tajua miten oon joskus pärjännyt ilman sitä. Tai siis totta kai olen, mutta noin niin kuin pizzavinkkelistä ajateltuna onhan tuo pizzakivi nyt vaan ihan huikea. Pohjasta saa ihanan rapean ja niin ilmavan, että ei mitään rajaa. Vaikka nyt itse sanonkin, niin kyllä voittaa monen pizzeriapizzan - ne kun tuppaavat olemaan välillä turhankin rapsakoita eli siis oikeesti aika kuivia. Ainakin tähän mennessä oon onnistunut tekemään rapeita mutta meheviä pizzelssoneja, jonkalaisista mä itse pidän kovasti.

Mun all time favourite pizza on chorizo-mozzarella, mutta pizzalauantain kunniaksi päätin kokeilla jotakin uutta. Puolivahingossa päädyin tällaiseen kasvisversioon, joka osoittautui ihan superhyväksi. Paras tomaattikastike valmistetaan tietty tomaattien kalttaamisesta alkaen itse, mutta nälän kurniessa oikaisin tällä kertaa pari mutkaa. Kaikkein simppeleintä on napata kaupasta pastakastike, sillä se on valmiiksi maustettu ja suolattu.

Mä valitsin täytteeksi pikkutomaatteja sekä yhtä mun lempparijuustoista, vuohenjuustoa. Lisäksi halusin makua pienistä mutta sitäkin aromikkaammista ja maukkaammista pinjansiemenistä sekä pestosta. Jonkun makuun tämä kombo voi olla liian suolainen, mutta mun mielestä se ei sitä ollut ollenkaan. Ruoka ilman suolaa on sama kuin piano ilman koskettimia, enkä nyt tietenkään tarkoita mitään ruoan suolakyllästämistä. Tietty jos verenpaine huitelee korkealla, kannattaa suolan määrää vähentää. Minulla verenpaine on kuitenkin aivan todella alhainen, minkä johdosta terkat ovat usein kehottaneetkin käyttämään suolaa ihan reippaasti, haha.

Tarkoitukseni oli tehdä ihan vaan vähäsen iltapalaa, mutta kas kummaa, kun näitä pizzoja valmistuikin viisi kappaletta. Kolme isoa ja kaksi pikkusen pienempää. "Ennen" olen tehnyt ohjeen mukaisella pohjataikinalla varmaan kaksi pizzaa. Nykyään pyrin tekemään pohjista niin ohuet, että hyvä ettei niistä nää läpi. Siispä pohjataikinan riittoisuus ja pizzojen määrä riippuvat täysin siitä, kuinka kauan kohotat taikinaa sekä kuinka ohueksi teet pizzapohjat.

Ihanaa pizzapäivää kaikille!


Tarvitset pohjaan
3 dl vettä
1 tl suolaa
1 tl sokeria
1/2 pss kuivahiivaa
n. 7-9 dl vehnäjauhoja
loraus oliiviöljyä

täytteeksi (suluissa määrä, joka minulla kului yht. 5 pizzaan suunnilleen)
tomaattikastiketta (2 dl, Raguletto mozzarella&basilika á 400ml)
emmentaljuustoraastetta (150g)
vuohenjuustoa (1 pötkö)
miniluumutomaatteja (1/2 rs)
vihreää pestoa (n. 1/2 prk, á 190g)
salotti- tai punasipulia (1 salotti)
Exotic Snacks pinjansiemeniä (2 pss, á 50g)

päälle
rucolaa
oreganoa


1. Lämmitä vesi noin 42-asteiseksi. Lisää suola ja sokeri. Sekoita kuivahiiva pieneen määrään vehnäjauhoja ja lisää nesteeseen. Sekoita. Lisää noin puolet vehnäjauhoista, sekoita ja anna turvota hetki (n. 5-10 min). Lisää sitten vehnäjauhoja samalla taikinaa vaivaten. Lisää loraus oliiviöljyä ja tarvittaessa vielä vehnäjauhoja, mikäli taikina tarttuu kovasti käsiin. Anna taikinan kohota noin tunnin lämpimässä, vedottomassa paikassa.

2. Laita uuni lämpenemään 225°C. Jos käytät pizzakiveä, laita se samalla uuniin lämpenemään.

3. Viipaloi vuohenjuusto ja miniluumutomaatit ohuiksi siivuiksi. Leikkaa sipuli rinkuloiksi.

4. Vaivaa taikina kevyesti ja jaa neljään tai viiteen osaan. Työstä taikinasta todella ohuet pizzapohjat jauhotetulla alustalla. Käytä tarvittaessa kaulinta.

5. Kun uuni on valmis, ota pizzakivi ulos ja nosta pizzapohja kivelle. Paista pohjaa sinällään noin 5 min uunissa. Levitä pizzapohjalle sitten ohut kerros tomaattikastiketta ja ripottele juustoraastetta. Lado vuohenjuustot ja tomaatit. Lusikoi pieniä pestonökäreitä ja heittele sipulirenkaita. Ripottele lopuksi runsaasti pinjansiemeniä. Paista noin 10-15 minuuttia.

6. Tarjoile rucolan ja oreganon kanssa.

Pikkupizzat ovat kivaa vaihtelua :)


Peeäs Jos et omista pizzakiveä, voit uunipellillä pyrkiä samansuuntaiseen lopputulokseen. Kuumenna uunipelti siis uunissa ja käytä pizzakivenä. Aivan yhtä rapeaa lopputulosta pellillä ei saa aikaan, mutta ihan hyvän kyllä! Jos halajat oman pizzakiven, niin KitchenTimellä on laaja pizzakivivalikoima!

Yhteistyössä
©2017 • Taikakaulin

2 kommenttia:

Tita kirjoitti...

Moi

pitää varmaan pizzakivi hankkia! Kotitekoinen pizza on hyvää ja alkoi tuo kivi nyt kovasti kiinnostaa :)

Krike kirjoitti...

Heippa! Kannattaa hankkia, jos vain käyttöä on! Oman kokemukseni perusteella suosittelen. :)