17. huhtikuuta 2017

Pätkishyydykekakku


Mun äipällä ja iskällä on synttärit ihan muutaman päivän erotuksella, joten meillä on ollut hyvin kakkuisa pääsiäinen. ;) Mä tein molemmille lahjaksi tuollaisen pienen 15 cm halkaisijan kakun. Äidille tein ravintorikkaan appelsiinikakun, iskä taas puolestaan sai tämän ei-niin-ravintorikkaan ja sitäkin makeamman Pätkiskakun.

Tää on ihan superhelppo valmistaa, katopa nyt vaikka tota ainesosaluetteloa! Mikäli haluaa hyvin makean version, kannattaa valita vaahtoutuva vaniljakastike. Jos taas ei välitä niin makeasta, suosittelen valitsemaan vaniljakastikkeen sijaan vispikerman. Kerma- tai vaniljakastikevaahdon sekaan kipataan vain sulat Pätkikset sekä liivateseos, that's it! Mun on pakko kyllä myöntää, että mä en osaa sulattaa Pätkiksiä kunnolla. Kuumennan ne aina liian kuumaksi, jolloin ne eivät sula vaan menevät sellaiseksi pehmeeksi, kuumaksi kököksi. No, kyllä tää kakku onnistui surkeesti sulatetuilla Pätkiksillä ihan yhtä buenosti, joten eipä nyt sen suurempaa hättää, hahah.

Jos haluat tehdä 24 cm halkaisijan isomman kakun, tuplaa ainekset.


Tarvitset
100g Marianne-täytekeksejä
2 rkl voita sulana

täyte
4 liivatelehteä
160g Pätkistä
2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta tai vispikermaa
2 rkl kiehuvaa vettä
+ 20g Pätkistä pilkottuna

koristeluun
Pätkistä
pistaasipähkinöitä
kookoshiutaleita
suklaata spritsauksiin ja lastuihin


1. Murskaa täytekeksit kipossa ja lisää sekaan sula voi. Sekoita tasaiseksi ja painele irtopohjavuoan pohjalle. (Vuokaan kannattaa laittaa pohjalle leivinpaperi ja reunoille muoviset reunakalvot.)
2. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
3. Sulata Pätkikset miedolla lämmöllä mikrossa tai vesihauteessa.
4. Vaahdota vaniljakastike tai vispikerma. Lisää sekaan sulatetut Pätkikset ja sekoita tasaiseksi. Purista liivatelehdistä vesi pois ja sulata ne kiehuvaan veteen. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen sekaan. Lisää 20g pilkottuja Pätkiksiä sekaan, sekoita. Kaada täyte vuokaan ja anna kakun hyytyä yön yli tai ainakin pari tuntia.
5. Irrota vuoka (ja reunakalvot) ja siirrä kakku tarjoilualustalle. Koristele pienillä Pätkis-paloilla, pistaasipähkinäpalasilla, kookoshiutaleilla sekä halutessasi spritsaa sulalla suklaalla ohutta raita. Viimeistele suklaasta vuolluilla lastuilla (esim. kuorimaveitsellä tai juustohöylällä onnistuu).


©2017 • Taikakaulin

Ei kommentteja: