23. toukokuuta 2016

Chococino-piirakka

Yhteistyössä: Exotic Snacks

Heippa,

Mä oon niin fiiliksissä! Kevään kiire ja kouluhommat alkavat ihanasti helpottaa, nimittäin palautin juuri kandidaatin tutkielmani arviointiin. En käsitä, että kesäloma alkaa ihan pian. Loma, joka mulla kuluu töissä, mutta odotan niitä paljon. Kyseessä ei ole oman eli kasvatusalan hommia, ja se siinä just kivointa onkin - pääsee opiskeluvuoden jälkeen tuulettumaan muihin kuvioihin, joista pidän.

Pari päivää sitten kaipasin jotain tosi simppeliä leivottavaa. Halusin hyödyntää näitä Exotic Snacksin ihania Fem Chococino -kahviherkkuja, jotka sisältävät niin kuorrutettuja manteleita kuin kahvipapujakin. Yhtäkkiä mun mieleeni tuli visio tällaisesta piirakasta, joka ois tosi helppo valmistaa. Tästä piirakasta paistetaan pelkästään pohja, sillä täyte jähmettyy suklaan ansiosta kiinteäksi. Mä suosittelen, että pohjan paistossa käyttää apuna leivinpaperia ja esimerkiksi kuivattuja herneitä. Leivinpaperi laitetaan siis raa'an piirakkataikinan päälle, ja siihen kaadetaan painoksi herneitä. Tämä vaikuttaa siihen, että taikina pysyy herneiden painon avulla myös vuoan reunoilla. Mä muuten käytin mun kaapista ainoana jauhona löytynyttä gluteenitonta jauhoseosta, mutta onnistuu myös vehnäjauhosta.

Tää on kaikin puolin aika simppeli piirakka, johon Exotic Snacksin kahviherkut tuovat ihanaa aromia. Toivottavasti pidätte!



Tarvitset (suorakaide tai pyöreä n. 24cm)
100g voita
1 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 kananmuna
2,5 dl gluteenitonta jauhoseosta / vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

1,5 dl vispikermaa
100g tuorejuustoa
100g maitosuklaata sulana
1 tl pikakahvijauhetta
(sokeria maun mukaan)
1 pss Exotic Snacks Fem Chococino -kahvinameja
(tuoretta minttua)


1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit. Lisää kananmuna ja sekoita. Lisää sitten keskenään sekoitetut jauho ja leivinjauhe. Sekoita tasaiseksi ja kaada leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Laita piirakkataikinan päälle halutessasi leivinpaperi ja sen päälle painoksi herneitä (taikina pysyy paremmin vuoan reunoilla). Paista pohjaa 200°C uunissa noin 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä.
2. Vaahdota vispikerma ja lisää mukaan tuorejuusto. Lisää mukaan suklaasula ja sekoita sähkövatkaimella tasaiseksi. Lisää pikakahvijauhe. (Lisää tarvittaessa makusi mukaan sokeria.)
3. Ripottele Fem Chococino -pussin sisällöstä noin puolet paistetun piiraspohjan päälle. Voit halutessasi puolittaa tai pilkkoa pussin pähkinöitä ja herkkuja pienemmiksi. Levitä sitten suklaatäyte niiden päälle. Ripottele tai asettele pussin loput herkut piirakan pinnalle. Anna jähmettyä jääkaapissa noin 6 tuntia ja koristele halutessasi vaikka mintulla.



Yhteistyössä


©2016 • Taikakaulin

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Sulla on sinänä kiva blogi, mutta nyt alkaa puuduttaa jatkuva Exotic snacksien mainostaminen. Rakenna taas jonkun muunkin pointin ympärille leivonnaista noiden snacksien sijaan!

Krike kirjoitti...

Kiitos kommentista, ihan totta - niitä on viime aikoina ollut aika paljon. Tulossa on pian mm. cake popseja sekä suklaaleivoksia, joissa ei ole exon tuotteita. Kiva kun jätit palautetta. :)