13. toukokuuta 2016

Astetta herkumpi granola

Yhteistyössä: Exotic Snacks

Heipsan,

Mä tykkään valmistaa kaiken niin alusta asti itse kuin on mahdollista. Niinpä kun eilen kauppareissulla alkoi tehdä mieli granolaa, kävin lukaisemassa valmispaketin kyljestä ainekset ja totesin, että mullahan on kotona kaapissa kaikkea tarvittavaa. Trendiherkku granolan ja myslin ero on siinä, että granola paahdetaan pannulla. Granolassa on myös jotakin makeutusainetta, joka mulla on aina hunaja. Jos haluat sellaista granolaa, jossa on rapeita ja tahmeita kokkareita, laita enemmän hunajaa. Mä halusin hienojakoisempaa, joten laitoin hunajaa vähemmän. Lisäksi granolassa käytetään jotakin rasvaa, esimerkiksi voita tai rypsiöljyä. Granolaa ei kannata valmistaa orjallisesti ohjetta noudattaen, sillä siihen voi heittää melkeinpä mitä nyt vaan huvittaa!

Heittelin pannulle tällä kertaa kaura- ja kookoshiutaleita, Exotic Snacksin cashewpähkinöitä, kanelia, hunajaa ja rusinoita. Halusin kuitenkin jotain pikkuista ekstraa - kun viikonloppukin tulossa - että päätin lisätä jäähtyneen granolan sekaan Exotic Snacksin herkullisen Fem Bästisar -sekoituksen, joka sisältää suklaalla kuorrutettuja pähkinöitä ja manteleita.

Mä syön granolaa yleensä jogurtin kanssa.  Olipa ihania pikkusia päivänpiristyksiä, kun lusikkaan eksyi suklaisia pähkinäsattumia. :)Tarvitset
2 rkl rypsiöljyä
6 dl kaurahiutaleita
1 dl kookoshiutaleita
1/2 tl kanelia
4 rkl hunajaa
1 dl rusinoita
1 pss Exotic Snacks maustamattomia cashewpähkinöitä
1 pss Exotic Snacks Fem Bästisar -sekoitusta


1. Paahda kaura- ja kookoshiutaleita paistinpannulla rypsiöljyssä sen aikaa, että nätistä paahtuvat ja ruskistuvat hieman. Tuoksuu ihanalta!
2. Ota pannu liedeltä ja lisää mukaan kaneli, hunaja, rusinat sekä murskatut cashewpähkinät. Sekoita ja anna jäähtyä.
3. Lisää jäähtyneen granolan sekaan pussillinen paloiteltuja Exotic Snakcsin Fem Bästisar -nameja.

Yhteistyössä

©2016 • Taikakaulin

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...