5. elokuuta 2014

Grillipizza


Heipsan ja ihanaa elokuuta kaikille! Blogi on totisesti pitänyt pikkuista kesälomaa, mutta nyt töiden ja muiden aikasyöppöjen jutteloiden hieman hellittäessä tulin jakamaan tämän viimeviikonloppuisen grillipizzan. Rentoiltiin viime viikonloppu poikkiksen ja labbiksen kanssa heidän mökillään, ja lauantain päiväruoaksi grillailimme pizzat.

Kuivahiiva unohtui kaupan kuivahyllyyn, mutta hyvin onnistui pohja ilman sitä. Pohja tosin saattaa grillissä näyttää pitkään raa'alta tinttapullalta, mutta kun jaksaa kypsentää pitkään tarpeeksi miedolla lämmöllä, tulee pohjasta ihanan rapea. Me kipattiin pizzaan sipulia, tomaattia ja kebabia, mutta mä suosittelen valitsemaan ihan oman fiiliksen mukaiset täytteet. Orjallinen ohjeen noudattaminen on sitä paitsi ihan tosi tylsää.

Meillä oli ihana ja aurinkoinen viikonloppu, mä niin ra-kas-tan mökkeilyä. Ruoanlaitto on mun mielestä sitä paitsi paljon kivempaa mökillä, kun vaikkapa ihan perus sähköliettä ei ole. Hieman siis haastetta ruoanalaittoon, ja siitä mä juuri pidän. :-)

Tarvitset
pohjaan:
3 dl vettä
n. 5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
0,5 dl oliivi- tai rypsiöljyä

vuoan voiteluun:
voita

täytteeseen:
tomaattipyrettä/-murskaa
(tomaattisalsaa, esim. Old El Paso)
(Barbecue-kastiketta, esim. Heinz)
juustoraastetta
1 pss kebabsuikaleita
pekonia
kevätsipulia
kirsikkatomaatteja

1. Sekoita pohjan ainekset kulhossa. Voitele kaksi alumiinivuokaa runsaalla määrällä voita. Jaa taikina kahtia ja litistele jauhotetuin sormin vuokaan.


2. Levitä tomaattipyre/-murska pohjan päälle. Lisää halutessasi tomaattisalsaa ja barbecue-kastiketta.
3. Ripottele sitten juustoraaste.
4. Kippaa kebabsuikaleet sekä silputut pekonit.
5. Siivuta kevätsipulin vihreä ja valkoinen osa sekä halkaise kirsikkatomaatit kahteen osaan. Lado pizzan päälle.
6. Kuumenna kaasugrilli noin 150°C. Laita pizzavuoan alle nurinpäin yksi tyhjä alumiinivuoka, jotta grillin kuumuus ei kohdistu suoraan pizzapohjaan ja polta sitä. Kypsennä pizzaa 15min näin. Kun pizza alkaa selkeästi kypsyä reunoja myöten, poista tyhjä alumiinivuoka pizzavuoan alta. Kypsennä sitten vielä seuraavat 15min tai sen verran, että pizza on kypsä. Voit nostaa pizzan reunaa lastalla ja katsoa pohjan alapuolta - valmis pizza on nätisti ruskistunut pohjasta.

"Voisinko mä jotenkin auttaa ruoanlaitossa...?"

©2014 • Taikakaulin

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Näyttää tosi hyvältä♥

Krike kirjoitti...

Voi kiitos, sitä se kyllä olikin :-)