26. tammikuuta 2014

Miniloma Tallinnassa - Olde Hansa, Basiilik, Kalev SpaJoku teistä saattaa ehkä muistaa mun ja Pihliksen viime kesäisen fillarireissun Turun ja Ahvenanmaan saaristoissa…? Me tulimme silloin Maarianhaminasta Suomeen Viking Linella, ja Pihlis sai pari kuukautta sen reissun jälkeen matkalahjakortin "lahjana" liityttyään Viikkarin klubiin. Matkalahjakortti oli sellanen "neljä tuntia Tallinnassa" -tsydeemi, mutta me päätettiin jäädä Tallinnaan vähän pidemmäksi aikaa. Löydettiin Kalev Spa -kylpylään tosi kiva tarjous, joka sisälsi kaksi hoitoa, aamupalan, allasosaston sekä kuntosalin. 

Suolahuone!

Hoidoiksi valitsimme suolahuoneen sekä Kalahari-hieronnan, joka oli niiin rentouttavan ihana. Hotellihuone oli tosi kiva, ja tuolla ylemmän, mustavalkoisen kuvan taka-alalla näkyy sellanen avattava kerrossänky. 


Käytiin syömässä vanhan kaupungin Olde Hansassa, joka on siis keskiaikainen ravintola. Sen tunnelma on tosi ihana eikä ruoassakaan ole valittamista. Mun lautaselle päätyi "Jumalainen paistettu sian potka pehmeän olutsiirapin cera", joka tosiaan oli aivan jumalaista! Lisukkeina oli kypsennettyä lanttua, hapankaalihilloketta, spelttiä, suolakurkkua sekä keskiaikaista sinappia. Pihlis taas tilasi "Ancan jalkaa".Nukuin hotellihuoneen upottavassa sängyssä ja valkoisissa lakanoissa oikeesti paremmin kuin omassa sängyssäni, haha. Herättyämme kipaistiin aamupalalle, joka ei kyllä ihan viime kesän laivapaluumatkan Viking Buffetin aamupalaa voittanut mutta oli oikein täyttävää ja maittavaa silti.


Shoppailukierroksen jälkeen hilattiin kamat Basiilik-ravintolan kulmapöytään. Pihlis tilasi uunipastan, jossa mun muistaakseni oli ainakin vuohenjuustoa ja mantelia…… Ja mä tilasin poikkeuksellisest pizzan! Prosciutto-pizza oli kyllä hyvää, mutta olisin kaivannut enemmän itse ilmakuivattua kinkkua sekä ehdottomasti rucolaa siihen pinnalle.


Toivottavasti tämän miniloman ansiosta jaksaisi pakertaa ylppäreiden ja pääsykokeiden eteen ihan täysillä. Mun osalta lukio on varsinaisten koulupäivien osalta finito, ja ihan näillä näppäimillä pitäisi todellakin aloittaa se järkyttävä ylppäriralli parin kuukauden päässä odottavaa koitosta varten… Sosiaalipsykologia tossa odotteleekin, hej på dej!

©2014 • Taikakaulin

2 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Pieni virkistys arjen keskellä tekee hyvää! :) Me olimme kerran työpaikan pikkujouluretkellä Tallinnassa ja juuri tuossa samaisessa Olde Hansassa syömässä. Se oli tunnelmansa ja miljöönsä vuoksi aika metka kokemus!

Krike kirjoitti...

Oli tosi rentouttava ja ihana reissu! Olde Hansa on kyllä upea paikka :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...