15. tammikuuta 2013

Maailman helpoin jauheliha-pastaruokaAina kun on iskän ruoanvalmistusvuoro eli toisin sanoen aina silloin kun äiti on töissä, olisi ruokana  iskän shoppaamia Saarioisen einesruokia. Tähän asti mä oon niitä syönyt, vaikkakin pienten valitusten kera, mutta tänään en edes avannut jääkaappia katsoakseni einesruokavaihtoehtoja. Pistin kotiin päästyäni perhospastat kattilaan kiehumaan liedelle ja siinä sivussa vähän paistelin jauhelihaa ja leikkelin sipulia. Meni jotain 25 minuuttia, niin mun nenän edessä oli iha melko kelpo ruoka. Tää on oikeesti niin nopeaa ja helppoa arkiruokaa, että tähän pystyy kuka vain. 

...Ja kelatkaa! Mun sisko, joka normaalisti ei edes katso mun ruokia tai leipomuksia, otti lautasellisen tätä ja söi. Kai voin sanoa onnistuneeni! Edit: Siskonen haki jopa toisen lautasellisen, vaikka ei tämä kuulemma ole edes yhtään hyvää ;-)


Tarvitset:
1,5 - 2 litraa vettä (keittäminen)
250g perhospastaa (tässä: Biotrend - Organic Whole Durum Wheat Farfalle Pasta, á 500g)

tilkka rypsiöljyä
400g sika-nautajauhelihaa
2 tl intialaista Tandoori Paste -tahnaa
jauhelihamaustetta (reilusti !)
pippuria myllystä
suolaa (maistele välissä :D)
3 salottisipulia
3 rkl ketsuppia


1. Mittaa vesi kattilaan ja kiehauta. Lisää pastat veteen ja kypsyttele keskilämmöllä. Paista jauhelihat sillä aikaa, kun pasta kypsyy.
2. Laita paistinpannuun tilkka rypsiöljyä ja kuumenna pannu. Lisää jauhelihat pannulle ja paista. Kun liha alkaa kypsyä, lisää Tandoori Paste. Lihasta erittyy paljon nestettä, joten mausta vasta paiston loppuvaiheilla. Maistele koko ajan, kun lisäät mausteita. ;)


Peeäs Blogi pysyy nyt vähän hiljaisena, kun esimerkiksi koulu vie vaan ihan hirveesti aikaa. Mietin kanssa, että mitä ihmettä teen nytkään täällä - ei ne seitsemän yhteiskuntaopin itsenäisen kurssin esseettä itsestäänkään valmistu...

©2013 • Taikakaulin

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä, pöperöitäsi ylenkatsovan siskon ahmiminen on minustakin hyvä merkki. :D Ahkeruutta iltoihisi!

Taikakaulin kirjoitti...

Voi kiitokset ihanasta kommentistasi, Nuori Emäntä! <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...