2. tammikuuta 2012

Eräänlainen kaviaari

EI -  se ei ole punajuurisalaatti

Eli kaviaari, joka ei ole kaviaaria oikeesti just nähnytkään. Äiti piti mulle pienen tuote-esittelyn tästä joulun alla, ja minä epäröiden menin kulholle sitä möhnää teelusikalla ronkkimaan. Jos jostain en pidä, niin kaviaarista, tai oikeastaan siitä hillittömästä poksunnasta, minkä se oikea kaviaari aiheuttaa suussa! No, toki maistoin tätä valekaviaaria ja heti totesin, että sika hyvää. Siis sika hyvää, kokeilkaa vaikka!

Tehtiin heti toinen satsi äitin kanssa ekan loputtua alta aikayksikön ;)


Tarvitset:

 2 matjessillifileetä
2 kovaksi keitettyä kananmunnaa
1 sipuli (salottisipuli vois olla nice!)
2 etikkapunajuurta
1 prk (á 120g) smetanaa
1 dl kuohukermaa
3 rkl hienonnettua tilliä
1 tl-1 rkl hyvää sinappia (eli ei Turun sinappia)
ripaus sokeria
himppu rouhittua valkopippuria (tai jos ei siitä pidä, niin perusmustapippurikin käy)


1. Huuhtele sillifileet, valuta ja kuivaa kevyesti talouspaperilla.
2. Kuori kananmunat ja pilko hienoksi hakkelukseksi (~ei mössöksi). Giljotinoi sipuli. Hienonna sillifileet ja punajuuret pieniksi paloiksi kertakäyttökumihanskat käsissäsi ellet halua erottua massasta jänskällä hajulla ja punaisella käsiolemuksella! Sekoittele em. (munat, sipuli, sillit, punajuuret) keskenään kevyesti.
3. Vaahdota kuohukerma (ei voiksi!) ja sekoita lusikalla purkissaan notkistettu  smetana kermaan nopeasti - ettei vaahto laske. Lisää silputut tillit, sinappi ja mausteet. Sekoittele sitten smetanaseos silliseokseen. Anna maustua viileässä vähintään 2-kertaisella kelmulla peitettynä mielellään yhden vuorokauden. Tarjoile ihanan leivän, kuten ruis- tai joululimpun tai vaikka saaristolaisleivän kanssa!

Peeäs Alkuperiäinen resepti on Yhteishyvä - Ruoka 12.11 -lehdestä.

©2012 • Taikakaulin

2 kommenttia:

lintsi kirjoitti...

Kuulostaa jännittävältä, mutta en kyllä lupaa kokeilla:D

Krike kirjoitti...

Haha no ei tarvikaan, mutta meillä tykättiin kyllä!! :D