18. joulukuuta 2016

Parhaat porkkana-saksanpähkinäsämpylät


Yhteistyössä: Exotic Snacks


Heipähei,

ja mukavaa joulukuuta! Nyt ois ihan superherkullinen sämppäriresepti tarjolla. Nämä leivoin viime sunnuntaiaamuna, ja voi miten olikin suloinen sunnuntai. Aurinko paistoi ihanasti ja kämpässä tuoksui tuore sämpylä. Nää ovat porkkanaraasten ansiosta tosi meheviä, joten ei oo pelkoa kuivista känttyröistä! Me teimme näitä kuukausi takaperin myös lasten kanssa leivontakurssilla, ja upposivat kyllä ihan loistavasti. Sämpylät saivat kiitosta saksanpähkinöistä, sopivat kuulemma oikein mainiosti. :)

Siispä pidemmittä puheitta: porkkana-saksanpähkinäsämppärit!



Tarvitset
3 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
1 rkl sokeria
2 tl suolaa
n. 9-10 dl vehnäjauhoja
3 dl porkkanaraastetta
1 kananmuna
1/2 dl sulaa voita tai öljyä
3 dl Exotic Snacks saksanpähkinöitä


1. Lämmitä vesi hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi. Sekoita kuivahiiva pieneen määrään vehnäjauhoja ja sekoita veteen. Lisää veteen myös sokeri ja suola. Sekoita.
2. Lisää puolet vehnäjauhoista ja vaivaa hetki. Lisää sitten loput vehnäjauhoista ja vaivaa kunnolla.
3. Lisää lopuksi porkkanaraaste, kananmuna, voisula/öljy sekä murskatut saksanpähkinät. Kohota taikinaa puolisen tuntia leivinliinan alla.
4. Kaada taikina pöydälle ja vaivaa hetki. Jaa se sitten noin 10 osaan ja pyörittele sämpylöiksi. Paista uunissa 200°C noin 15-25 minuuttia.

Vinkki Voit korvata osan vehnäjauhoista kaurahiutaleilla!

Kaunis olet, Savonlinna <3

Yhteistyössä

©2016 • Taikakaulin

Ei kommentteja: