13. heinäkuuta 2016

Suolapistaasi-suklaajäätelö

Yhteistyössä: Exotic Snacks


Oon varmaan jo miljoonasti kertonut, että mun mielestä makean ja suolaisen yhdistelmä on vaan ihan paras. Limejäätelöstä innostuneena halusin kokeilla itse valmistaa suklaajäätelöä, mutta pelkkää suklaata en mauksi halunnut. Päätin lisätä mukaan paahdettuja ja suolattuja pistaasipähkinöitä tuomaan jätskille särmää ja suloista suolaisuutta - pieni suolaisuushan siis taittaa ihanasti makeutta ja, no, on vaan toimiva lisä.

Mä oon syönyt joskus sellaista vihreää, maustamattomista pistaaseista valmistettua jätskiä. Täähän ei nyt arvatenkaan ole ollenkaan sellaista, ovathan nämä pistaasit paahdettuja ja suolattuja. Pistaasien määrää voi toki itse vaihdella, mutta mä suosittelen laittaa niitä reippaasti, jotta niiden hento maku ja suolaisuus tulevat esille. Täyteläisen rakenteen takana on kondensoitu maito, jota myydään säilyketölkeissä säilyke- tai leivontaosastoilla. Kondensoitu maito on paksua ja makeaa maitotiivistettä, josta on haihdutettu paljon vettä pois.

Kondensoitu maito on siis todella makeaa, joten voi nyt varmaan arvatakin, että lähes puoleen kiloon suklaata sen yhdistettynä tämä jätski on hyvin makeaa. Siispä voi olla ihan paikallaan vaihtaa maitosuklaa ainakin osittain tummaan suklaaseen, mikäli ei niin makeasta välitä. Suklaan ja kuohukerman (ne lämmitetään, sulatetaan ja sekoitetaan keskenään) määrän voi myös puolittaa, jolloin jäätelöstä ei tule niin suklaista ja makeaa.

Ja hei, tähän jätskiin ei tarvitse jäätelökonetta! Myöskään pakastamisen aikana ei tarvitse sekoitella kertaakaan, simppeliä :)Tarvitset
360g Exotic Snacks paahdettuja ja suolattuja pistaasipähkinöitä (kuorittuna 180g)
400g maitosuklaata
1 dl kuohukermaa
1 prk (397g) kondensoitua maitoa
4,5 dl vispikermaa


1. Kuori pistaasipähkinät. Pilko pähkinät pienemmiksi paloiksi.
2. Laita kuohukerma ja paloiteltu suklaa kuumuutta kestävään astiaan. Laita astia kuumaan vesihauteeseen kattilan päälle ja anna suklaan sulaa. Sekoita kerma ja suklaa tasaiseksi. Lisää kondensoitu maito suklaa-kermaseokseen ja anna jäähtyä.
3. Vaahdota vispikerma napakaksi vaahdoksi. Lisää siihen suklaa-kondensoitu maito -seos ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Lisää mukaan pistaasipalat ja sekoita. Kaada astiaan ja pakasta. Anna pakastua ainakin 6h ennen syömistä.

Suklaa + kerma                                   Kondensoitu maito sekoitettu mukaanYhteistyössä


©2016 • Taikakaulin

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...