22. kesäkuuta 2016

Oreo-juustokakku browniepohjalla


Heipsan,

ja paljon onnea mä! Siis en todellakaan voi tajuta, että täytin tänään aamulla 21. Mun päivä kului tosi vauhdikkaasti eka ihan vaan töissä ja illemmalla kesäteatterilla. Töissä eli miljoonassa kaupassa sahatessani oon nyt jo niin monta kertaa kiinnittänyt huomion keskikäytävillä vaaniviin Oreo-pötköihin, että päätin vihdoin tehdä tätä Jenkkilästä tuttua juustokakkua. Vein näitä kakkupalasia mukanani teatterille, synttärikakkuna niinkus!

Amerikkalaisittain tän nimi on cookies n' cream, ja tässä on siis mutamainen browniepohja. Browniepohjan päällä taas on pääasiassa tuorejuustosta valmistettu täyte, johon on ripoteltu Oreo-palasia ja -muruja. Niin pohjassa kuin täytteessä ainekset oikeastaan vain sekoitetaan, ja koko höskä paistetaan uunissa - mitä nyt browniepohjaa paistellaan vähäsen aikaa yksistään. Tämä mun resepti on hieman soveltaen peräisin Pullahiireltä. Tästä herkusta tykättiin, ja Oreo-juustokakkuhan sopis vallan hyvin vaikka juhannukseen jälkkäriksi. ;)


Ihanaa juhannusta kaikille! 


Tarvitset pohjaan
1 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
1,5 dl sokeria
75g voita
1 kananmuna
2 rkl maitoa

täytteeseen
600g maustamatonta tuorejuustoa
100g ranskankermaa
2,5 dl sokeria
1 rkl perunajauhoja
3 rkl vaniljasokeria
3 kananmunaa
1 pötkö / 154g Oreo-keksejä murskattuna/pienisteltyinä

koristeluun
mansikoita
Oreo-keksejä
sitruunamelissaa


1. Valmista pohja: Sekoita täytteen kuivat aineet ja sokeri ensin sekaisin. Lisää sitten kananmuna, maito ja sulatettu voi. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperille uunivuokaan (noin 22 x 32 cm) ja paista 175°C asteessa 8 minuuttia.
2. Täyte: Sekoita sähkövatkaimella tuorejuusto ja ranskankerma. Lisää mukaan sokeri, perunajauho ja vaniljasokeri. Lisää kananmunat ja noin 2/3 murskatuista Oreoista. Sekoita ja kaada täyte browniepohjan päälle. Ripottele loput Oreo-murut täytteen pinnalle. Paista 150°C noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä kunnolla. Leikkaa paloiksi ja koristele mansikoilla, Oreo-muruilla ja sitruunamelissalla.

 

©2016 • Taikakaulin

2 kommenttia:

Aurinkokujalla kirjoitti...

Herkullisen näköinen piirakka, vois tehä itekkin.
Osallistu kastehelmi kakkuvadin arvontaan mun blogissa.

Krike kirjoitti...

Kiitoksia paljon, suosittelen! ;-)
Menenpä kurkkaamaan, voi kun oisi vielä arvonta meneillään!