16. toukokuuta 2015

Kukkakakku äidille


Heipsan!

Enpä voi käsittää sitä, että nyt huidellaan jo toukokuun puolivälissä. Jo parin viikon päästä juhlitaan tämän kevään valkolakkeja, enkä ole ehtinyt uhrata ajatustakaan juhlamekolle. Hirveesti haluaisin pitkästä aikaa hommata jonkin uuden, hempeän kesämekon, mutta saapa nähdä. Mekkotarjonta on aina jotenkin tosi yksipuolinen ja surkea - mä kun en halua mitään vesirajan nipinnapin ylittävää olkaimetonta yksilöä, vaan jonkin hartiat peittävän ja himpun polvien yläpuolelle tulevan mekkosen. 

Mutta ei sen enempää mun mekkohaaveistani. Hypätäänpä viikko takaperin äitienpäivään, kun kyhäilin äidilleni ja mummulleni tällaisen pienen täytekakun. Kakku sai sisuksikseen jäätävän simppelisti puolukkahilloa ja vaniljaista kermavaahtoa. Kuorrutus on kaakaojauheella sävytettyä marsipaania, jonka alle sipaisin poikkeuksellisesti kermavaahtokerroksen. Mikäli kakun haluaa säilyvän seuraavaan päivään moitteettomana, kermavaahdon sijaanhan kannattaa ehdottomasti käyttää sokerikreemiä marsipaanin alla kosteuden eristämiseksi.

Koristeisiin eli noihin valkovuokkoihin ja orvokkeihin mulla ei ole mitään ohjetta, vaan värjäsin marsipaanit haluamani sävyisiksi ja kuorruttaessani muotoilin ne valokuvien avulla tuollaisiksi. Näiden tämän kakun massakukkasten etuna on muuten se, että niitä ei tarvitse kuivattaa etukäteen muotoonsa! Sen kun vain liimaa sokerikuorrutteella tai vedella kakun kylkeen ja that's it. Kakun mausta vielä sen verran, että oli kyllä hyvää, mutta oon siltikin mieltynyt niiiin paljon raakakakkuihin että oksat pois. Yhden pienen palan tätä kakkua rääpin, mutta salaa haaveilin täyteläisestä ja ravintorikkaasta raakakakusta, sitäpä siis seuraavalla kerralla. :-)


Tarvitset:
2 kananmunan Nopea kakkupohja 15cm irtoreunavuokaan

kostutukseen:
2 dl mustaviinimarjamehua (laimennettuna)

täytteeksi:
n. 2 dl puolukkahilloa
2 dl vispikermaa
1/4 - 1/2 dl (tomu)sokeria
4 tl vaniljasokeria

kuorruttamiseen:
1 dl kermavaahtoa
1 pötkö / 250g (luonnon)valkoista marsipaania (Sallinen)
n. 2-4 rkl tummaa kaakaojauhetta

koristeisiin:
marsipaania
vihreää, punaista, sinistä ja keltaista elintarvikegeeliväriä (Wilton)


1. Pohja: Valmista pohja erillisen ohjeen mukaan. Leikkaa se kolmeen osaan.
2. Täyte: Vaahdota täytteen vispikerma vaahdoksi ja sokeroi makusi mukaan.
3. Täytä: Kostuta alin kakkupohja, levitä hilloa ja puolet kermavaahdosta. Nosta seuraava kakkupohja ja toista. Kostuta ylimmäistä kakkupohjaa hieman enemmän kuin alempia. Anna kakun tekeytyä jääkaapissa mielellään yön yli.
4. Kuorruttaminen: Tasoita kakun pinta veitsellä. Levitä kakun pinnalle kermavaahtoa tasaiseksi kerrokseksi. Värjää 250g marsipaania kaakaojauheella rusehtavaksi. Muovaile marsipaanista pallo ja kauli tomusokeroidulla alustalla isoksi ympyränmuotoiseksi levyksi, jonka paksuus on noin 2mm. Nosta marsipaani kakun päälle ja tasoita. Leikkaa ylimääräiset marsipaanit veitsellä irti ja käytä ne esimerkiksi vihreisiin lehtikoristeisiin. (Kakun kuorruttamisjeesini täällä)
5. Koristele: Värjää marsipaania haluamiisi sävyihin ja muovaa siitä vihreitä lehtiä ja värikkäitä kukkia. Luovuutta peliin! Voit myös tehdä kirjainmuoteilla haluamasi tekstin.


©2015 • Taikakaulin

2 kommenttia:

Venskula J kirjoitti...

Oi! Ihana kakku :) Itse tein eilen kastajaisiin muffineja. Niistä löytää myös kuvia mun blogista :D

http://kakkujaunelmia.blogspot.fi/

Taikakaulin kirjoitti...

Kiitoksia :-) Kävin vilkuilemassa blogiasi, blogi näyttää tosi mukavalta ja muffinit ihanilta!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...