31. lokakuuta 2014

Prosciuttopizza


Heip ja väsyneet terpat kaikille! On kuulkaas sellaset määrät tenttikirjoja päntätty ja niitä tenttejä suoriteltu, että tämän viikonlopun jillailut tulee tosi tarpeeseen. Karkasin tänään luennolta ja lähdin nimittäin junailemaan tänne Tampereelle meidän perheemme kylpyläosakkeeseen. Ensimmäisen junamatkan menin muuten semmottisella maitojunalla ettei mitään rajaa - en edes tiennyt, että sellaisia likaisen siniharmaita, järkyttävän korkeita ja mun mielikuvissa neuvosto- tai natsiaikaisia karmeata kitinää, natinaa ja jyskettä pitäviä junkkuja on enää edes olemassa! Mun mielestä se juna oli oikeesti vähän pelottava, ja puristinkin käsissäni ollutta iPadia kuin vimppaa päivää siellä metsien keskellä, ihan kuin siellä nyt olisi mikään nettikään toiminut.

Palaillaanpa täältä kylpylän rennoista fiiliksistä kuitenkin parin viikon takaisiin pizzasessareihin, kun V:n kanssa valmistettiin brunssipizzaksi tätä herkkua. Mun on pakko sanoa, että en ole koskaan valmistanut niin maukasta pizzaa kuin tuo kuvissa kököttävä köntsä! Niin ohut ja rapea pohja, että voitti jopa Kotipizzat sun muut. Ah.

Mä lähden nyt relailemaan tuonne saunan lämpöihin ja sieltä jatkan salamana hoitelemaan mun järkkyjä univelkoja pois nimimerkillä ai miten niin ei ole hyvä idea lukea puoli kolmeen asti aamuyöllä... 

Tarvitset pohjaan:
1/2 pss kuivahiivaa
1 tl sokeria
n. 7,5 dl vehnäjauhoja
reilu loraus oliiviöljyä
2 tl suolaa
3 3/4 dl vettä

Tarvitset täytteisiin:
(oliivi)öljyä paistamiseen
2 valkosipulin kynttä
1 salottisipuli
1 tlk (n. 300g) tomaattimurskaa
1 tl suolaa
ripaus sokeria
basilikan lehtiä (haluamasi verran)
Mozarella-raastetta (mulla meni 1 pss)
1 pkt prosciuttoa eli ilmakuivattua kinkkua
kirsikkatomaatteja

pizzan paistamisen jälkeen:
basilikan lehtiä


1. Miksaa kaikki pohjan ainekset kulhossa ja vaivaa hetki. Jaa taikina kolmeen osaan ja litistele ja venyttele ne ohuiksi pizzapohjiksi leivinpapereille pelleille. Anna kohota täytteiden valmistelemisen ajan.


2. Silppua valko- ja salottisipulit. Kuumenna öljy paistokasarissa ja pyöräytä sipulit sekaan. Anna muhia hetki. Lisää mukaan sitten tomaattimurska sekä suola, sokeri ja silputut basilikan lehdet. Anna muhia kymmenisen minuuttia ja levittele sitten pizzapohjien päälle.


3. Ripottele juustoraasteet tomaattikastikkeen päälle. Asettele sitten revityt ilmakuivatut kinkut sekä siivutetut kirsikkatomaatit pizzan päälle. Paista pizzaa sitten 200 asteessa noin 15 minuuttia. Ripottele juuri ennen tarjoilua basilikan lehtiä pizzan päälle.


Peeäs Susirajalla oli mukavat viidentoista asteen pakkasetkin ja toppatakille oli totisesti käyttöä. Mä ihan totta olin tosi fiiliksissä raikkaista pakkasista, mutta vielä täytyy vähän aikaa porskuttaa loskasösseleissä...

(C) Taikakaulin 2014

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...