28. huhtikuuta 2014

DIY: Kana-cheddarsubit BBQ


Heipparallaa. Viimeisimmät viikot ovat kuluneet pitkälti kera pääsykoemateriaalin, joka mun kohdalla on VAKAVA eli Valtakunnallisen kasvatusalan valintayhteistyöverkoston opus. Kirjallinen pääsykoe on jo todella pian, aivan toukokuun alussa, ja siksi blogikin on pysynyt aika hiljaisena. Tosi monen mielestä monen tunnin lukuputket ovat hyödyttömiä, mutta mun on kyllä pakko sanoa, että kolmentoista tunnin lukusessio sopii ainakin mulle hirmu hyvin. Mun päivät ovat siis toistaneet tosi yksinkertaista kaavaa viimeisen viikon ajan: herätyskellon soitua kampean itseni lukemaan nokkani edessä pääsykoekirja ja aamupala, käyn päivän aikana pari kertaa syömässä ja iltaysiltä painun nukkumaan.

Nyt kun on viikko enää jäljellä ennen pääsykoekoitosta, päätin sunnuntai-illan ja maanantain ihan vain olla ja kerätä paukkuja vikaan lukurutistukseen. Tehtiin tänään ruoaksi V:n ja hänen pikkusiskonsa kanssa näitä subeja, ja nämä onnistuivat tosi kivasti! Subway-ravintolassa patongin pötkylästä pulitetaan ihan törkeä hinta, ja samalla hinnalla saakin tehtyä ainakin yhdeksän vastaavaa kotona. Suosittelen!

Tarvitset: 
2 rs (500g) maustamattomia broilerin fileesuikaleita
1/2 punasipuli
n. 1/2 - 1 dl Heinzin BBQ-kastiketta
suolaa
pippuria
rypsiöljyä

3 (ranskalaista) patonkia
1,5 pkt Cheddar-juustosiivuja

Heinzin BBQ-kastiketta
salaattia
paprikaa


1. Mausta kanat: Kippaa fileesuikaleet kulhoon. Silppua sipuli ja lisää kanojen sekaan. Lisää BBQ-kastiketta haluamasi verran. Lorauta tilkka rypsiöljyä ja mausta vielä pippurilla ja suolalla. Anna maustua hetken aikaa.
2. Patongit: Leikkaa patongit ensin haluamasi mittaisiksi pätkiksi. Halkaise leivät poikittaissuunnassa täyttämistä varten (jätä toiseen reunaan "sarana" eli älä leikkaa aivan loppuun asti).
3. Laita patonkien väliin Cheddar-siivut ja laita uunipellille leivinpaperin päälle. Laita uuni kuumenemaan 200°C ja laita grillivastus päälle.
4. Paista kanat pannulla kypsiksi uunin lämmetessä.
5. Kun kanat ovat kypsiä ja uuni on valmis, sujauta patonki-juustotsydeemit uuniin. Viidestä maksimissaan kymmeneen minuuttiin riittää - tarkoituksena siis sulattaa juusto sekä rapsakoitta ja lämmittää patongit.
6. Kun patongit ovat ulos uunista, lisää niiden väliin kanaa. Laita kanojen päälle BBQ-kastiketta ja sitten salaatit ja paprikat.

Mun viime päivät

 ©2014 • Taikakaulin

2 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

tsemppiä viimeisiin lukuihin ja pääsykokeisiin! minne hait? :)

Krike kirjoitti...

Kiitti paljon! Hain luokanopettajaksi kolmeen yliopistoon, sama juttu erityispedagogiikan kanssa, kahteen yliopistoon varhaiskasvatukseen/lastentarhaopettajan koulutukseen sekä yhteen yliopistoon kotitalousopettajan koulutukseen :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...